vr 14 feb - 20:30 - 21:45

Politiek & Liefde

Eva van Manen
14 feb
20:30 - 21:45
  • vr 14 feb
    20:30 - 21:45
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

Politiek en Liefde is een muzikaal dagboek. Eva schrijft over het gevecht met oude denkbeelden, met de status quo waarin zij zich verhoudt tot mannen, andere vrouwen, tot huidskleur, tot ons praten en zwijgen. Eva is op zoek naar een nieuwe invulling van onze ideeën over wat politiek is, wat onze identiteit is en wat vrijheid betekent. Ze zingt over haar persoonlijke relaties met familie en geliefden en is kritisch in haar zoektocht naar liefde. Over een wereld waarin politiek en liefde constant met elkaar te maken hebben, of je nu wilt of niet. Met lichtheid en zwaarte. Sterk en zacht tegelijk.

Eva van Manen is een zangeres, woordkunstenaar, songwriter, producer en theatermaker. Politiek & Liefde is de titel van haar debuutalbum en nu staat zij samen met haar band met het gelijknamige theaterconcert op de planken in de theaters door heel Nederland.

Eva’s muziek is niet in één genre te plaatsen. Voor het maken van Politiek & Liefde werd Eva beïnvloed door artiesten zoals Lauren Hill, Noname, St. Vincent maar ook door Pink Floyd en Robo-hands. Vanaf een eiland van synthesizers, drums en elektronica bouwt Eva samen met haar band de nummers op en ook visueel pakt Eva deze theatervoorstelling uit. Videobeelden reageren op de teksten en vertellen met Eva en haar band samen dit verhaal van politiek en liefde.

Een zoektocht naar de verbinding tussen politiek en liefde

Over Eva van Manen

Eva van Manen (1989) studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze was jarenlang onderdeel van het theatercollectief De Hollanders waar ze o.a. samenwerkte met Spinvis en Arnon Grunberg. Ze schreef met Huub van der Lubbe muziek voor de voorstelling Maak van je Shit een Hit van Mira van der Lubbe (2018) en was verbonden aan singer-songwriter collectief Het Nieuwe Lied. Zij deed mee aan de Popronde, ze speelde in de Melkweg, TivoliVredenburg, op het Theater aan Zee festival, in Alexandrië (Egypte) en in verschillende clubs in New York City (USA).

Luister naar het album Politiek & Liefde op Spotify.

Recensies

Theaterkrant
"Eva van Manen is een belofte als zangeres, en daarvan legde ze in een mooi lied getuigenis af. Over vrijheid en onzekerheid gaat het, over hoe om te gaan met grote begrippen als oorlog en liefde: 'Ik zing dit voor jou' was het toepasselijke refrein."

Kris Berry
“Eva van Manen heeft iets ontwapenends en dat straalt ze uit in haar muziek. Haar denken kleurt ze feilloos in een geluid dat morgen nog resoneert. Op het eerste gehoor verliefd. Mijn favoriete nummers zijn Wie Kan Ik en Omdat we Verdergaan. En dat doen we, met wat er komen gaat.”

Arnon Grunberg
“De wereld is fataal maar Eva van Manen is nog net iets fataler.”

Credits

concept, tekst en composities, gitaar, zang Eva van Manen
bas Lito Mabjaia
toetsen Shana Bossmann
drums Henri van den Berg
regie Vincent Brons
tekstbijdrage Gideon Everduim
beeld Jitske Nap

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie