wo 12 feb - 20:30

Let's Play

De Nieuwe Oost | Booi Kluiving
12 feb
20:30
  • wo 12 feb
    20:30
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

Via games gaat theatermaker Booi Kluiving (KEK) op zoek naar de betekenis van spel in het leven. In samenwerking met virtueel speler Maurice Vonk​ ​en scenograaf/grafisch vormgever Kars van den Heuvel creëert hij een virtuele wereld op de speelvloer waar alles mogelijk is. In deze interactieve installatie op de theatervloer onderzoekt het jonge, interdisciplinaire team de Let’s Player (een gamer die zichzelf opneemt terwijl hij videogames speelt).

Waarom spelen we zo graag? Is er in onze prestatiesamenleving überhaupt nog wel ruimte om te spelen? Gamen lijkt precies het tegenovergestelde te zijn van wat we met onze kostbare tijd zouden moeten doen. Maar is dat ook echt zo? Is de grip die we proberen te krijgen op het ‘nut’ van onze levens niet juist de veroorzaker van burn-outs en depressies? Misschien moeten we juist af en toe vluchten naar een andere wereld, een parallel universum waarin we gewoon, simpelweg, een spelletje spelen.

Over Booi Kluiving

Booi Kluiving (Amsterdam, 1994) studeerde in juni 2018 af aan de Toneelschool Arnhem. Hij maakt theater over digitale cultuur en al haar subculturen en niches. Vanuit zijn persoonlijke fascinatie onderzoekt hij de communicatie in deze werelden en de invloed hiervan op de populaire cultuur. Hij dompelt zich volledig onder in deze digitale subculturen, en omringt zich met mensen uit deze werelden. Hierdoor kan hij de voor- en nadelen die de verschillende digitale werelden met zich meebrengen laten zien. Hierbij zoekt Kluiving ook naar nieuwe vormen van vertelling en gebruikt hij elementen die hij in deze online werelden aantreft. Dit doet hij zowel in tekst als in beeld.

Laten we onze games opstarten. Laten we spelen.

Credits

concept, tekst en spel Booi Kluiving
digitale creatie Abel Enklaar
scenografie Kars van den Heuvel

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie