ma 20 jan - 20:30 - 21:25

Waarom mannen slaan

Jurrien van Rheenen | Theater de Generator
20 jan
20:30 - 21:25
  • ma 20 jan
    20:30 - 21:25
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

Bij Waarom mannen slaan ben je getuige van een gevecht tussen een man en een vrouw. Ze vertragen de tijd. Proberen de herinneringen te ontleden. Stap voor stap reconstrueren ze het geweld en leggen ze de onderliggende structuren bloot.

Waarom mannen slaan is een voorstelling over onomkeerbaarheid, beschadigd DNA en terugkerende patronen. In de voorstelling wordt de nadruk op het verhaal van de man gelegd, om dichter bij zijn realiteit van een geweldsituatie te komen. Wat gebeurt er tijdens de roes van een gevecht? Is het mogelijk je dit te herinneren? Hoe is die ervaring om te zetten in woorden? Hoe komt het dat het grotendeels mannen zijn die geweld gebruiken? Wat is de positie van de man in onze samenleving en welke rol speelt deze positie in een geweldsituatie?

De voorstelling Waarom mannen slaan toont de complexiteit van het mens-zijn. De mens die zich telkens verhoudt tot de rol die hem is gegeven, door zichzelf en de ander.

Waarom mannen slaan is gebaseerd op interviews met mensen die te maken hebben gehad met geweld

Theatermaakster Jurrien van Rheenen maakte de voorstelling Waarom mannen slaan op basis van diepte-interviews met mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met geweld. De voorstelling kwam tot stand in samenwerking met de Leidse maatschappelijke instellingen De Waag, Exodus, Rosa Manus en Nieuw Pancrat. Samen met schrijfster Tirza Gevers schreef zij vanuit de interviews het script.

Credits

regie Jurrien van Rheenen
spel Yorke Mulder-Bhangoo en Marlies Bosmans
tekst Tirza Gevers en Jurrien van Rheenen

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie