wo 18 dec - 20:30 - 22:00

Wij waren er al

Productiehuis Theater Rotterdam | Romano Haynes
18 dec
20:30 - 22:00
  • wo 18 dec
    20:30 - 22:00
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

Romano, Joenoes en Mitchell zijn al jarenlang beste vrienden. Ze hebben roots in Suriname/Kaapverdië, Indonesië/de Molukken én het zuiden van Nederland. Hoewel ze totaal verschillend van elkaar lijken, voelt het toch echt of ze familie van elkaar zijn. Maar wat weten deze mannen over elkaars achtergronden?

Vertrekkend vanuit hun hechte vriendschap duiken ze in het koloniale verleden. Waar hebben hun culturen elkaar ontmoet? Wij Waren Er Al is de zoektocht naar antwoorden op deze vragen. Vanuit diverse perspectieven creëren de drie mannen een beeld van wie ze nu zijn en speculeren over wie ze willen worden. 

Want, ja, schadelijke patronen uit het koloniale verleden hebben hun weg gevonden naar het heden. Maar hoe kunnen we deze patronen doorbreken? Het drietal schetst hoe we kunnen bewegen naar een toekomst zonder ketens, waarin het makkelijker wordt om samen te leven met een sensatie van verbondenheid. De mannen begeven zich tussen de aarde, de lucht, het water en het vuur. De vier elementen die ervoor zorgen dat de wereld bij elkaar blijft. Ze nodigen singer-songwriter Shishani Vranckx uit om als viertal onderzoek te doen naar wat we nodig hebben om echt samen te komen.

Een culturele viering van klanken van over de hele wereld

Wij Waren Er Al gaat over verschillende ontmoetingen tussen mensen uit het verleden, het heden en de toekomst. Over hoe deze ontmoetingen verbonden zijn met elkaar. Een ding is zeker: verschillende culturen zullen elkaar opnieuw blijven ontdekken, omdat culturen nou eenmaal blijven veranderen. Gelukkig maar.

Credits

concept en tekst Mitchell Havelaar, Romano Haynes en Joenoes Polnaya
spel Mitchell Havelaar, Romano Haynes, Joenoes Polnaya en Kevin Tuhipua
muziek Shishani Vranckx
artistieke begeleiding Chokri Ben Chikha
fotografie Salih Kilic
productie Productiehuis Theater Rotterdam

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie