Wij waren er al

Productiehuis Theater Rotterdam | Romano Haynes
18 dec
20:30
  • wo 18 dec
    20:30
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

Ontmoet een Ghanese Koning, een Moluks stamhoofd en een Hollandse plantage-eigenaar. Hun nakomelingen vormen en verrijken vandaag de dag de Nederlandse samenleving en dat is geen toeval. Het blijkt echter niet vanzelfsprekend te zijn om in harmonie met elkaar te leven. Want hoe doe je dat? We gaan op zoek naar verhalen van oorsprong en verbinding maar ook van botsing en confrontatie.

Wat hebben we nodig om echt in vrede met elkaar te kunnen leven? Zoek mee en leer over wat we met elkaar delen, wat we zijn vergeten en waar we zijn gebleven. Het wordt een culturele viering van klanken van over de hele wereld. We komen bij elkaar om met elkaar te dansen, te zingen, te vechten, te huilen, te lachen, te bidden en te vergeven.

Een voorstelling over alles wat we niet in onze schoolboeken lezen. Want deze boeken vertellen vooral het narratief van de overwinnaar, van de veroveraar en de overheerser. Er wordt gesproken over De Gouden Eeuw. Het ontaarden, de mensenhandel, de massa-executies, de verkrachtingen, de kruistochten, de schande, dat wordt in de doofpot gestopt. Wij zijn niet ontdekt, wij zijn het niet vergeten, we zijn niet heidens, we zijn niet wild, wij waren er al.

Een culturele viering van klanken van over de hele wereld

Credits

concept, spel en muziek Romano Haynes, Mitchell Havelaar, Joenoes Polnaija, Lady Shaynah

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie