Vele hemels boven de zevende

naar Griet Op de Beeck
di 8
mei
  • di 8 mei
    20:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    Geweest

In dit familiedrama doen de personages verwoede pogingen zich te ontdoen van de pijn in hun zelfgekozen leven. De acteurs laten zien wat tussen de zinnen en achter de woorden van het boek verscholen ligt: de ontreddering, het verdriet en de wanhoop, maar ook de vriendschap, de schoonheid, de grote liefde en tot slot…de loutering.

De cast

Griet Op de Beeck heeft haar personages en de wereld waarin zij leven met veel humor en liefde beschreven. Op het toneel laten de acteurs ook zien wat niet geschreven is. Gebaseerd op de bestseller Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck.

"Hanne Arendzen als Eva is groots en ontroerend. Peter Bolhuis vertolkt de drankzuchtige Jos boosaardig en innemend tegelijk. Indringend spel." - NRC ★★★★

"Peter Bolhuis is zeer sterk als de tragische alcoholische vader. Veelzijdig talent van Rokebrand. In de bewerking van Van der Sanden piekt overal de humor boven de teksten uit. Een melancholieke voorstelling die schuurt en schrijnt, maar desondanks het hart verwarmt."
- Theaterkrant ★★★★

"Léon van der Sanden husselde de teksten van Griet Op de Beeck losjes door elkaar, maar heeft juist daardoor een ingenieus schaakspel gecreëerd. 
Precisie werk van de acteurs. ëInnemende Hanne Arendzen en een overtuigende Henriette Tol. Acteur Peter Bolhuis speelt Jos fantastisch. Een bitterzoet pleidooi om voluit te leven. Regelrecht het hart in" - De Telegraaf - ★★★★