zo 17 nov - do 27 feb

Boef (4+)

Maas theater en dans
17 nov
-
27 feb
 • do 27 feb
  11:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • do 27 feb
  13:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • zo 17 nov
  10:00 - 10:45
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • zo 17 nov
  11:30 - 12:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs

Wie heeft het gedaan? 

Snelheid, een zwarte schaduw, krakende schoenen, een gillend alarm dat alles verraadt. Boef is een boevenavontuur voor kleuters. Met zwarte maskers, grappige (panto-)mimetechniek en simpele omdraaiingen nemen de spelers de kinderen mee in een eenvoudige puzzel. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek en hoe kan je de politie helpen?

Deze voorstelling is onderdeel van kindertheaterfestival Lentekriebels.

Twee houtje-touwtje-detectives geven een masterclass ‘boef’. Met fantasie, humor en slapstick brengen Lisa Groothof en Dwayne Toemere een spannende whodunit.

Lisa Groothof over Boef "Ik wilde een stoer avontuur maken voor kleuters. Mijn grootste inspiratiebron is mijn eigen kleuter en wat hij leuk en eng vindt. Hij houdt van stoeien en vechten en ik ook trouwens. Zelf geniet ik thuis op de bank erg van spannende films, die spanning zit ook in de voorstelling. En het leuke is: je hebt helemaal niks nodig."

Dwayne Toemere over Boef "Kleuters reageren tijdens een voorstelling open en eerlijk, daar kunnen wij als volwassenen veel van leren. Met Boef gaan Lisa en ik op een hele doorzichtige manier in de huid van een boef kruipen. Met veel speelse energie nemen we de kinderen mee in onze wereld. Zonder dat er iets gestolen hoeft te worden, maar gewoon door te spelen."

Recensies

Theaterkrant
"Een vermakelijk kat-en-muis-spel. (…) Groofhof en Toemere kunnen met minimale middelen een jong publiek boeien."

Credits

 Concept & spel Lisa Groothof, Dwayne Toemere

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie