Marijke de Gruyter

De Gebroeders Leeuwenhart (8+)

17 okt
-
15 dec

Astrid Lindgren schreef de indrukwekkende jeugdroman De Gebroeders Leeuwenhart in 1973. Ze wilde kinderen troosten met dit verhaal. En dat is gelukt. Bijna vijftig jaar later is het voor veel mensen nog steeds het mooiste kinderboek dat ze ooit lazen. Je ziet dit avontuurlijke verhaal over dood, liefde en moed nu opnieuw in het theater.

Verraad, verlies en broederschap

De sterke Jonathan zorgt voor zijn zieke broer Kruimel, die niet lang meer zal leven. Om de pijn te vergeten, dromen ze samen over een fantasiewereld waarin ze avonturen beleven, kampvuren maken en rijden op hun eigen paard. In die wereld zijn ze geen gewone jongens, maar De Gebroeders Leeuwenhart. De broers vechten mee in de geheime strijd tegen de tiran Tengil en zijn bloeddorstige draak. Een gevaarlijk avontuur waarin lafaards geen plek hebben, vol opoffering, verraad en verlies.

 

Beleef het spannende avontuur opnieuw in het theater

Regisseur Casper Vandeputte maakt energieke en humorvolle voorstellingen over grote onderwerpen. In 2018 won hij de Zilveren Krekel en de Wijkjuryprijs van Den Haag voor de jongerenvoorstelling Bloedlink. Rick Paul van Mulligen (genomineerd voor de beste mannelijk bijrol in Othello van Het Nationale Theater en kandidaat in Wie is de Mol? ‘19) en Teun Luijkx (o.a. A’dam en E.V.A. en Het duel van Het Nationale Theater) spelen de broers Jonathan en Kruimel die elkaar blijven steunen, wat er ook gebeurt.

De cast

Ayisha Siddiqi

Acteur

Hannah van Lunteren

Acteur

Rick Paul van Mulligen

Acteur

Teun Luijkx

Acteur

Viktor Griffioen

Acteur

Credits

Toneelbewerking van Astrid Lindgrens BRÖDERNA LEJONHÄRTA
door Marie Lalander en Mats Huddén

regie Casper Vandeputte
met Rick Paul van Mulligen, Teun Luijkx, Hannah van Lunteren, Viktor Griffioen en Ayisha Siddiqi

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie