vr 28 feb - 14:00

Dier (8+)

Tom Struyf
28 feb
14:00
  • vr 28 feb
    14:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Een aap in de dierentuin gaat in hongerstaking omdat zijn buurman lekkerder eten krijgt dan hij zelf.

Dier
is een muzikale voorstelling over dieren die op mensen lijken en mensen die op dieren lijken. Over de genialiteit van een mierenkolonie, de humor van een flamingo, de intelligentie van een varken en de aanwezigheid van onszelf: de mens. Over hoe we met dieren omgaan en zij met ons.

Deze voorstelling is onderdeel van kindertheaterfestival Lentekriebels.

Een mier verzorgt in het heetst van de strijd een zwaargewonde soortgenoot.  Een kat en een mus zijn onafscheidelijke vrienden. Over hoe we met dieren omgaan en zij met ons, en hoe verschillend we naar dieren kijken en hen beleven: van trouwe levensgezel tot bien cuit op ons bord.


De voorstelling is geïnspireerd op YouTube-filmpjes van dieren die op mensen lijken, van mensen die op dieren lijken en op fragmenten uit interviews met biologen en gedragswetenschappers die op dieren lijken.


Dier gaat over de schoonheid van de vergissing, over de oerkracht van het zoeken naar nieuwe mogelijkheden, over de verhouding tussen mens en dier en de verbondenheid met onze eigen natuur. Twee acteurs spelen twee dieren en een muzikant maakt muziek. Ze interpreteren en proberen uit, spelen met elkaar situaties na en verwonderen zich over de uitkomst.

Credits

Concept: Tom Struyf
Van en met: Judith de Joode, William Bakker & Tom Struyf
Muziek: Willam Bakker
Regie: Suze Milius 
 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie