do 27 feb - zo 1 mrt

Repelsteeltje en de blinde prinses (8+)

Theater Rotterdam
27 feb
-
1 mrt
 • do 27 feb
  19:00 - 22:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • vr 28 feb
  19:00 - 22:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • za 29 feb
  19:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • zo 1 mrt
  14:00 - 17:00
  Met audiobeschrijving
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal

Een waargebeurd sprookje over belofte en schuld: Repelsteeltje en de blinde prinses 

Theater Rotterdam is terug met een nieuwe familievoorstelling! In verrassende bewerkingen, uitbundige decors, spetterende liedjes, veel humor en bovenal een geweldige cast worden bekende verhalen op een nieuwe manier in het theater gebracht.

HNTonbeperkt - Repelsteeltje met audiodescriptie
Op zondag 1 maart wordt deze voorstelling toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden. Bij de voorstelling is audiodescriptie en vooraf een inleiding. Meer informatie en aanmelden via: www.hnt.nl/repelsteeltjeonbeperkt

Deze voorstelling is onderdeel van kindertheaterfestival Lentekriebels.

Er is van alles aan de hand in het bos, op het paleis en onder de grond. Repelsteeltje kijkt wie hij met zijn tovenaarskunsten kan helpen. En dan arriveert er een geheimzinnige vrouw aan het hof, die zegt dat ze het blinde prinsesje kan 'genezen'. Lukt het Repelsteeltje om zijn naam geheim te houden?

Repelsteeltje en de blinde prinses is een voorstelling in de traditie van De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig. Een stuk vol grappige verwikkelingen, gloedvolle liedjes en magische toverkunsten.


Na het uitstapje naar het 'stuk der stukken' Hamlet de familievøørstelling afgelopen seizoen, keren de makers terug naar een wereld die we uit sprookjes maar ook uit de echte wereld kennen. Want zeg nou zelf: wie had er niet ooit een mannetje op bezoek willen hebben dat al zijn of haar problemen op kon lossen? Op 15 september 2019 wonnen regisseur Pieter Kramer en schrijver Don Duyns de Prosceniumprijs, een oeuvreprijs voor hun familievoorstellingen.

HNTonbeperkt
De voorstelling van 1 maart is onderdeel van HNTonbeperkt en wordt toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand is er een speciale inleiding in de zaal.

Ook met audiodescriptie beschikbaar

Tip van Olivier (9 jaar) “Ik kijk uit naar Repelsteeltje van Theater Rotterdam. Vorig jaar was ik naar Hamlet en het jaar daarvoor was ik naar Woef Side Story. Ik ben een echte fan. Naar Hamlet was ik met mijn ouders en opa en oma. We gingen naar de middagvoorstelling en bleven daarna eten in de stad. Supergezellig.”

Recensies

Trouw ★★★★
"Wart Kamps verbreekt in deze voorstelling het record personages wisselen."
"Ronduit ontroerend."

Scènes ★★★★
"De aankleding is uitzinnig met onder meer een erg leuke sliert kinderen die als hilarische biggetjes te zien zijn."

Telegraaf ★★★★
"Kramers en Duyns knotsgekke Repelsteeltje barst van de waargebeurde feiten."
"Prachtig kijkdoosdecor van Niek Kortekaas."

Theaterkrant
"Het sterkst zijn ditmaal de vrouwen. Judith van den Berg (…) schittert als prinses Marijke. Joke Tjalsma is overtuigend zweverig als Greet Hofmans en heerlijk vals als Mutti. (…) Kim van Zeben is de beste koningin Juliana denkbaar en Johanna Hagen schakelt moeiteloos tussen ongekende naïeviteit en pure woede in haar rol als Sterre."

NRC
"Patrick Duijtshoff steelt de show als de schaamteloos opportunistische Prins Bernhard."

Credits

Regie Pieter Kramer
Tekst Don Duyns
Spel Wart Kamps/Bart Rijnink, Joke Tjalsma, Kim van Zeben, Patrick Duijtshoff, Judith van den Berg, Bas Hoeflaak, Johanna Hagen, David Westera/Erwin Dörr

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie