di 25 feb - 20:15

Theatercollege Ruben Terlou

China: Het Rijk van het Midden
25 feb
20:15
  • di 25 feb
    20:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Ruben Terlou maakte voor de VPRO de succesvolle series Langs de Oevers van de Yangtze en Door het Hart van China. In zijn lezing zal hij terugkeren bij enkele bekende gezichten uit zijn programma’s, aangevuld met nieuwe verhalen. Wie zijn de Chinezen die de wereld van de eenentwintigste eeuw vormgeven?

Het Chinese woord voor China is Zhongguo 中国 en betekent letterlijk Het Rijk van het Midden. Ruben zal aandacht besteden aan de verschuiving van het economische en geopolitiek zwaartepunt naar het Oosten, en de sleutelrol en hoofdrol die China hierbij inneemt.
 

Ook wil hij belichten hoe China naar de wereld kijkt. Wie zijn de Chinezen die de wereld van de 21e eeuw vormgeven? Welke rol speelt staatssturing hierin? En hoe doen ze dit? Wat zijn de persoonlijke motieven van de Chinezen? Ook zal hij zijn focus verleggen naar Chinezen buiten hun eigen landsgrenzen.
 

Wat betekent dit voor landen waar de Chinezen neerstrijken? Hoe kijkt de lokale bevolking er tegenaan? En tot slot: wat betekenen deze ontwikkelingen voor ons Westerlingen?

Credits

Van en met Ruben Terlou

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie