zo 23 feb - ma 24 feb

Warnet (7+)

Schippers&VanGucht | Het Zuidelijke Toneel
23 feb
-
24 feb
 • zo 23 feb
  11:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • zo 23 feb
  13:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • zo 23 feb
  15:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • ma 24 feb
  11:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • ma 24 feb
  13:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2

Een wilde wondere videowereld

In Warnet zit je midden in het oog van een kolkende beeldenstroom, waarin de wonderlijke wirwar en de schoonheid van het leven worden gevierd. Stap in de wilde wondere wereld van een witte kubus, die je opslokt in een videowereld van 360 graden. Op vier grote schermen zien we één acteur, die live als veertig verschillende personages allerlei stukken van een leven speelt.

Deze voorstelling is onderdeel van kindertheaterfestival Lentekriebels.

Op een tribune middenin een witte kubus word je opgeslokt door een videowereld van 360 graden. Op vier grote schermen - en tegelijkertijd live -zien we 1 acteur, die als veertig verschillende personages uiteenlopende fragmenten van een leven bespeelt. Zo is een oude vrouw op zoek naar haar hondje, zijn mensen met punthoedjes onderweg naar het feestje van een honderdjarige en strijkt een man zijn das op strijkmuziek.

Warnet vertelt over wat we op onze dagelijkse weg tegenkomen; hoe onze kleine wereld opeens heel erg groot kan worden. Het publiek krijgt een brede waaier aan verschillende - ogenschijnlijk onbelangrijke - verhalen voorgeschoteld. Elke toeschouwer ziet andere details en maakt in zijn hoofd een unieke voorstelling. Toch is Warnet een legpuzzel die je alleen samen kunt leggen. Ouders met kinderen, vrienden onder elkaar, allen wijzend, luisterend, stiekem lachend. Warnet is een ode aan de mens en een avontuur voor iedereen tussen 7 en 107 jaar.

Recensies

 Jellie Schippers en Myriam van Gucht zijn kunstenaars die performance-achtige voorstellingen maken en eerder imponeerden met Molman en De vervelende bus. Hun werk kenmerkt zich onder meer door originele fantasieën waarin alles mogelijk lijkt. Dat is aantrekkelijk en Warnet is dat ook door de ongebreidelde creativiteit die je vrolijk stemt zonder dat je weet je waarom.”(★★★★ Scènes)

"Warnet is speels en prettig verwarrend"(Brabants Dagblad)

"Een kolkende droom van onnavolgbare associaties"(★★★ Theaterkrant)

Credits

concept Schippers&VanGucht
regie Jellie Schippers
decor/kostuum/beeld Myriam Van Gucht
spellive en video Toon Kuijpers
video Arjen Klerkx 
muziek en geluid Joeri Cnapelinckx

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie