Epiphany

NTGent | Dalilla Hermans | Mungu Cornelis
21 feb
20:15
  • vr 21 feb
    20:15
    Nederlandse première
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Een openbaring. Dat zoekt hij: een openbaring. Zo'n moment waarop het licht opeens aangaat en je alles helder ziet, na eeuwig rondtasten in het duister. Hij leeft al lang, maar hij loopt nog steeds tegen van alles aan. Epiphany neemt je mee in een monoloog over identiteit, adoptie, familie, ouderschap en liefde.

Openbaring. Dat zoekt hij: een openbaring. Zo'n moment waarop het licht opeens aangaat en je alles helder ziet, na rondtasten in het duister. Hij is oud. Hij leeft al lang. Maar hij stoot nog steeds tegen van alles aan. Niet eens uit onhandigheid, maar door de stukken die hem nooit helder werden, de vraagtekens en blinde vlekken over wie hij is en waarom hij is.

Hij werd opgegeven, afgestaan, weggegeven. Aan een stel aan de andere kant van de wereld, op een ander continent. Hij leefde dat lange leven altijd half in het duister. Tot nu. Nu is hij klaar om zichzelf in de ogen te kijken. En zijn ouders. En iedereen. En jou. Epiphany neemt je mee in de geest van een man op zoek naar zichzelf, en vult je hoofd en cours de route met vragen over jezelf. Een monoloog over identiteit, adoptie, familie, ouderschap, liefde.

OVER DALILLA HERMANS
Dalilla Hermans debuteerde in 2017 met Brief aan Cooper en de wereld, waarin ze haar levensverhaal vertelt in de vorm van een brief aan haar oudste zoon. Een jaar later verscheen Brown Girl Magic, haar eerste kinderboek. Dit jaar verschijnt een thriller van haar hand. Behalve auteur is ze ook vaste columnist bij De Standaard en redactrice bij Charlie Magazine. Mungu Cornelis is acteur, schrijver en regisseur. Hij is dit najaar te zien in het televisieprogramma De Twaalf en speelde Arend Willems in de opmerkelijke canvas-reeks Generatie B.

In English
A monologue about identity, adoption, family, parenthood, love.
Revelation. That’s what he’s searching for: a revelation. Like the moment when the light is switched on and you see everything clearly after groping around in the dark. He is old. He has been living a long time. But he still bumps into all kinds of things. Not even out of clumsiness but because of the things that are never clear to him, the question marks and the blind spots about who he is and why he is.

He was abandoned, relinquished, given away. To a couple on the other side of the world, on another continent. He has always lived that long life half in the dark. Until now. Now he’s ready for some introspection. Wants to look his parents in the eye. And everyone. And you. Epiphany lets you enter the mind of a man in search of himself and fills your head along the way with questions about yourself. A monologue about identity, adoption, family, parenthood, love.

Credits

Tekst Dililla Hermans
Concept Mungu Cornelis
Met Mungu Cornelis, Abigail Abraham

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie