wo 19 feb - do 20 feb

Uniform

Maas theater en dans
19 feb
-
20 feb
 • wo 19 feb
  19:30
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
 • do 20 feb
  19:30
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1

Een ode aan de meeloper

Wat is vandaag de dag de kracht van het collectief, in dit tijdperk van individualisme en zelfontplooiing? Gefascineerd door het fenomeen volksdansen vraagt Nastaran Razawi Khorasani zich in deze dansperformance af hoe de huidige mens vorm en inhoud geeft aan gevoelens van saamhorigheid. Vier individuen doen een poging om hun eigen identiteit af te leggen en op te gaan in de massa. De alledaagse handelingen van de vier vloeien langzaam over in een volksdans. Lukt het hen zichzelf te vergeten?

Uniform ging in première op festival Oerol 2018 en wordt wegens succes hernomen.

Tip van Romana Vrede (Actrice bij Het Nationale Theater) 

 “Ik heb Nastaran erg hoog zitten. Een waanzinnige mooie performer en podiumkunstenaar. Scherp, direct, androgyn en fysiek indrukwekkend. Haar beeldtaal is herkenbaar en verrassend tegelijkertijd. Erg 2020 en verder. Ik vind haar ook erg Rotterdams. Ze schuwt het grote gebaar niet, maar doet nooit populair. Deze voorstelling is zoals zij: energie!”

Recensies

de Volkskrant ★★★★
"De Rotterdamse theatermaker Nastaran Razawi Khorasani (…) legt in het woordeloze Uniform de vinger op onze twijfels over individualiteit versus collectiviteit."

8Weekly ★★★★
"Een trip die je doet duizelen."

Scenes ★★★★
"Aantrekkelijke, zeer levendige voorstelling."

Theaterkrant ★★★★
"Een opzwepende performance (…) Op intelligente wijze zet Khorasani dans, kostuums en de geniaal opgebouwde muziek van Jimi Zoet in om te onderstrepen dat gedeelde gedragingen uit vele verschillende bronnen ontstaan en vaak invloeden van verschillende (sub)culturen in zich dragen."

Credits

Choreografie Nastaran Razawi Khorasani
Dans Nastaran Razawi Khorasani, Laurence Roothooft, Art Srisayam, Tijmen Teunissen

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie