vr 14 feb - za 15 feb

Verhaal van myn droevig leeven

Rudolphi Producties | Marlies Heuer
14 feb
-
15 feb
 • vr 14 feb
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • za 15 feb
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2

Actrice Marlies Heuer en componist/cellist Jan Kuijken slaan opnieuw de handen ineen. Eerder maakten zij o.a. de voorstellingen Szymborska en Uit de Tijd vallen. Nu maken zij een duet in woord en beeld, het verhaal van de 18e-eeuwse Maria De Neufville.

Een sterke, zelfstandige, werkende, vrouw die overleeft zonder hulp van buitenaf en altijd op zoek is naar een plek om te aarden. In Verhaal van myn droevig leeven tekende Maria De Neufville in vogelvlucht haar leven op, zonder sentimenteel te worden. De laatste zin heeft zij nooit af kunnen maken, want op 80 jarige leeftijd overlijdt zij op de geboortedag van Marlies 173 jaar later.

De taal van De Neufville is als muziek, zonder interpunctie, zonder literaire aspiraties. Dit vormt de basis voor het gesamtkunstwerk van muziek, woord, beeld en beweging dat samen één poëtisch geheel vormt.

Een gesamtkunstwerk van muziek, woord, beeld en beweging

Onderdeel van:
Serie 4

Credits

concept Marlies Heuer
concept, compositie en muziek Jan Kuijken
spel Marlies Heuer, Indra Cauwels
choreografie Marc Vanrunxt

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie