do 13 feb - vr 14 feb

Lampje (8+)

Maas theater en dans
13 feb
-
14 feb
 • do 13 feb
  13:00 - 14:25
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
 • do 13 feb
  19:30 - 20:55
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
 • vr 14 feb
  13:00 - 14:25
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
 • vr 14 feb
  19:30 - 20:55
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1

Een woest en ontroerend muzikaal avontuur

Lampje, de heldhaftige dochter van een vuurtorenwachter, komt in een stormachtig avontuur terecht. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn. Een woest en ontroerend muzikaal avontuur, naar het prijswinnende boek van Annet Schaap.

Moniek Merkx maakt een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met een poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i). Van de makers van onder andere Hallo familie, Liefde en Alleen op de wereld.


Moniek Merkx (regisseur) over Lampje:
"Het is een prachtig tijdloos boek met waanzinnig veel verrassende wendingen. Wij mogen de eerste theaterbewerking maken en met de lyrische muziek van Djurre de Haan gaat mijn hart meteen al sneller kloppen. Lampje is in feite weer een coming-of-age verhaal, ik heb er al meerdere verteld. In zo’n stormachtige periode zit altijd veel diepte en het is ontroerend om te zien hoe Lampje met vallen en opstaan steeds meer zelfvertrouwen krijgt. Voor iedereen dus veel groeilessen aanwezig."

Recensies

Telegraaf ★★★★
"Spannende momenten worden voor het jongere publiek mooi gedoseerd met de nodige humor."

Scènes ★★★★
"Herkenning en verbazing in ode aan de verbeelding. (…) Keer op keer volgt herkenning, gecombineerd met verrassing en verbazing. Precies zoals in het boek. Daar kan geen realistische film- of televisieversie tegenop."

Trouw ★★★
"Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen. Actrice Rosa van Leeuwen is de ster van de voorstelling."

Theaterparadijs ★★★★
"De verhouding tussen spanning en humor is zeer wel overdacht gedoseerd. Hierdoor blijf je ook tijdens grappige scènes erg goed in de spanning van het verhaal zitten" (...) Ontwerpster Sanne Danz heeft in mijn ogen een meesterwerkje gecreëerd.”

Noord-Hollands Dagblad
"Lampje is puur genieten. (...) een intens mooie, melancholieke en toch grappige voorstelling. Een waar je ademloos naar kijkt. (...). Werkelijk alles is mooi aan deze Lampje."

Credits

regie Moniek Merkx
spel Anne Fé de Boer, Rosa van Leeuwen, Carmen van Mulier, Freek Nieuwdorp, Gianni Noten
live muziek Djurre de Haan (AWKWARD i), David Corel

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie