wo 25 mrt - 20:15

De Rattenvanger

Toneelgroep Oostpool
25 mrt
20:15
  • wo 25 mrt
    20:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Hoe ging het ook alweer? De Rattenvanger lokt alle ratten uit de stad en als hij vervolgens zijn beloofde geld niet krijgt, fluit hij alle kinderen weg, de ouders radeloos achterlatend. De moraal van het verhaal? Afspraak is afspraak? En bij twijfel, kies voor wraak? Regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht schrijven een satire over de opvoeding van onze kinderen in deze maatschappij. Want wie bepaalt er wat goed is voor ons kroost?

De rattenvanger heeft een grootscheepse kinderbevrijdingsactie op touw gezet en jij bent getuige van de verdediging van drie perspectieven op dit verhaal: die van de ietwat vreemde rattenvanger, die van de boze vader én die van de eigenwijze kinderen. De achterblijvende vaders bijten van zich af: ‘Blijf met je poten van mijn kind af!’. De rattenvanger weet het beter: ‘Jullie verpesten jullie kinderen’. En de kinderen gebruiken hun stem: ‘We don’t need your education!’.


Een pijnlijk en herkenbaar verhaal over kinderen die geleerd hebben dat zíj het middelpunt van de wereld zijn, over een bizarre kinder-kidnap en de vraag of kinderen soms niet beter af zijn zonder al die opvoedmethodes. Maatschappijsatire in zijn meest zuivere vorm. Kom lekker een avondje filosoferen tot je de slappe lach krijgt. De Rattenvanger is een full body treatment: een sixpack-workout en fronsrimpel-massage in één. 


Sarah Moermans en Joachim Robbrecht doen aan upcycling van oeroude verhalen geven in de theaterreeks What’s in a Fairytale?! achterhaalde sprookjes een tweede leven met een grotere maatschappelijke waarde.

Credits

van Joachim Robbrecht
regie Sarah Moeremans
met Joep van der Geest, Gillis Biesheuvel, Louis van der Waal e.a. 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie