De Poeziebar

Zaal 3 & Crossing Border
6 nov
-
6 mei
 • wo 6 nov
  20:30 - 22:00
  Met gebarentolk
  Zaal 3, Den Haag
  De Constant Rebecqueplein 20A
 • wo 8 jan
  20:30 - 22:00
  Zaal 3, Den Haag
  De Constant Rebecqueplein 20A
 • wo 4 mrt
  20:30 - 22:00
  Met gebarentolk
  Zaal 3, Den Haag
  De Constant Rebecqueplein 20A
 • wo 6 mei
  20:30 - 22:00
  Zaal 3, Den Haag
  De Constant Rebecqueplein 20A

De Poezieboys, dat zijn Jos Nargy en Joep Hendrikx. Samen met muzikant Bas Prins brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op de legendarische avond in 1966 van Simon Vinkenoog in Carré. Het doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

De dichters

Elke editie van de Poeziebar hebben we andere dichters op de bühne staan. Tijdens de eerstvolgende editie op 6 november zijn dat:

 • Jesse Laport
 • Roos van der West
 • Dean Bowen
 • Daniël Vis
 • Bram Schrijnen

Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken

Onderdeel van:
HNTonbeperkt

Over De Poezieboys

In 1966 komen op uitnodiging van Simon Vinkenoog handenvol dichters bijeen in Carré. Hun maaltijd: een halve kip en een joint. Deze dichters, waaronder een debuterende Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf traden op voor een dampend, joelend en stijf uitverkocht Carré. Jos Nargy en Joep Hendrikx vragen zich af waarom een dergelijke avond tegenwoordig haast ondenkbaar lijkt. De poëzie verdient beter vinden zij; En ze richtten de Poezieboys op.

Jos en Joep maakten voorstellingen die onder andere te zien waren op theaterfestival de Parade en in verschillende theaters. Ook organiseerden ze poëzieavonden met jonge (levende!) dichters en richten ze de Poeziebar (voorheen de 'Poezieclub') op. Samen met muzikant Bas Prins brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op die ene legendarische avond in Carré. En natuurlijk met als doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

Credits

beeld poezieboys Neeltje de Vries
met De Poeziebar
met dank aan Zaal 3 & Crossing Border Festival

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie