wo 18 sep - wo 6 mei

De Poeziebar

Zaal 3 & Crossing Border
18 sep
-
6 mei
 • wo 4 mrt
  20:30 - 22:00
  Met gebarentolk
  Zaal 3, Den Haag
  De Constant Rebecqueplein 20A
 • wo 6 mei
  20:30 - 22:00
  Zaal 3, Den Haag
  De Constant Rebecqueplein 20A
 • wo 18 sep
  20:30 - 22:00
  Zaal 3, Den Haag
  De Constant Rebecqueplein 20A
 • wo 6 nov
  20:30 - 22:00
  Met gebarentolk
  Zaal 3, Den Haag
  De Constant Rebecqueplein 20A
 • wo 8 jan
  20:30 - 22:00
  Zaal 3, Den Haag
  De Constant Rebecqueplein 20A

De Poezieboys, dat zijn Jos Nargy en Joep Hendrikx. Samen met muzikant Bas Prins brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op de legendarische avond in 1966 van Simon Vinkenoog in Carré. Het doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

De dichters

Elke editie van de Poeziebar hebben we andere dichters op de bühne staan. Tijdens de eerstvolgende editie op 4 maart zijn dat:

 • Martin Rombouts
 • Josse Kok
 • Meer namen volgen...

In het kader van HNTonbeperkt wordt de editie van 4 maart toegankelijk gemaakt door middel van tolken Nederlandse gebarentaal.

Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken

Over De Poezieboys

In 1966 komen op uitnodiging van Simon Vinkenoog handenvol dichters bijeen in Carré. Hun maaltijd: een halve kip en een joint. Deze dichters, waaronder een debuterende Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf traden op voor een dampend, joelend en stijf uitverkocht Carré. Jos Nargy en Joep Hendrikx vragen zich af waarom een dergelijke avond tegenwoordig haast ondenkbaar lijkt. De poëzie verdient beter vinden zij; En ze richtten de Poezieboys op.

Jos en Joep maakten voorstellingen die onder andere te zien waren op theaterfestival de Parade en in verschillende theaters. Ook organiseerden ze poëzieavonden met jonge (levende!) dichters en richten ze de Poeziebar (voorheen de 'Poezieclub') op. Samen met muzikant Bas Prins brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op die ene legendarische avond in Carré. En natuurlijk met als doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

De Poeziebar XL

Op dinsdag 2 juni 2020 pakken we uit! Dan doen we namelijk een Poeziebar XL in de Koninklijke Schouwburg. Een ware ode aan de legendarische avond in 1966 in Carré.

Credits

beeld poezieboys Neeltje de Vries
met De Poeziebar
met dank aan Zaal 3 & Crossing Border Festival

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie