di 3 mrt - 20:15

Judas

Theatergroep Suburbia
3 mrt
20:15
  • di 3 mrt
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Al tweeduizend jaar is er geen sterveling die zijn kind Judas noemt. Waarom werd die naam een icoon van verraad? Wat hield zijn verraad precies in? Wilde Judas werkelijk Jezus de dood injagen? Wat waren zijn motieven toen hij de fatale kus gaf? In Judas vertelt deze titelfiguur ons over zijn leven, zijn vriendschap met Jezus en over zijn grootse plannen om de wereld te verbeteren. Zo confronteert hij ons met de judas in onszelf. Ontroerend en grappig tegelijkertijd.

Eén van de twaalf. “Is er iemand? Nu hier. Die durft te zeggen: Mijn naam is Judas.”

Meer dan twee millennia later neemt Judas voor het eerst het woord. Hij vertelt ons over zijn leven, zijn vriendschap met Jezus, en over grootse plannen om de wereld te verbeteren. En confronteert ons met de judas in onszelf.

Judas is geschreven door Lot Vekemans, Nederlands’ meest gespeelde toneelschrijfster. Zij maakt van de historische figuur Judas een man die het publiek bij de kladden vat. Ontroerend en grappig tegelijkertijd.

Judas, een man die het publiek bij de kladden vat

Onderdeel van:
Serie 4

Recensies

★★★★ Parool
“Regisseur Albert Lubbers heeft terecht vertrouwd op de krachtige tekst van Vekemans en het aardse spel van Van Dillen. Judas leeft in het nu. Suburbia's tekst en spel zijn virtuoos.”

★★★★ Volkskrant
“Acteur Justus van Dillen is de perfecte Judas: slinks, maar totaal geloofwaardig.”

Credits

tekst Lot Vekemans
regie Albert Lubbers
spel Justus van Dillen

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie