Niemandsland

Bellevue Producties / Eva Jansen Manenschijn
di 24
april
  • di 24 apr
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Op de plek waar zijn moeder kort geleden is begraven, treft een zoon de jonge werkster met wie hij is opgegroeid. Destijds werd hun liefde onmogelijk gemaakt door zijn allesoverheersende moeder. Waarom besloot hij te vertrekken en is zij gebleven? Een intieme voorstelling in een beeldende, poëtische taal, die doet denken aan de toneelstukken van Duras en Fosse.

De cast

Onderdeel van:
TK Serie 1

Een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen
Na veertien jaar keert een pianist terug naar zijn geboorteplaats. Op de berg waar zijn moeder kort geleden is begraven, treft hij een jonge vrouw met wie hij is opgegroeid. Hij was de zoon en zij de werkster, een arbeidsmigrant.  Wat proberen hun gezamenlijke herinneringen uit het verleden hen nu te vertellen? Waar zijn we thuis? Kunnen we wonen in de muziek, of alleen in de stilte van een huis?
In een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen, waarin heden en verleden vervloeien, zoeken twee ontheemden bescherming bij elkaar; in een poging hun eenzaamheid te ontvluchten.

Eva Jansen Manenschijn schreef met Niemandsland een intieme voorstelling in een beeldende, poëtische taal, die doet denken aan de toneelstukken van Marguerite Duras en Jon Fosse.

 

Credits

spel Alwin Pulinckx, Anne-Chris Schulting
tekst Eva Jansen Manenschijn
regie Eva Tijken
vormgeving & kostuumontwerp Janne Sterke, Nelli Bodt
muziek Christiaan Verbeek
dramaturgie Florian Helwig, Tom Helmer
beeld Sanja Marušić