Queen Mary

BarokOpera Amsterdam
13 dec
20:15
  • vr 13 dec
    20:15
    Première
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Queen Mary toont het unieke leven van een Engelse vorstin en haar Nederlandse echtgenoot. Met de Brexit in aantocht neemt BarokOpera Amsterdam je voor haar twintigjarig bestaan mee terug in de tijd, toen de Nederlandse Willem III, gehuwd met Mary Stuart, Groot-Brittannië klaarstoomde om een wereldmacht te worden. En dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot.

Purcell was 350 jaar geleden de hofcomponist van Mary Stuart en Willem III. Hij schreef naar aanleiding van de dramatische gebeurtenissen van het paar: het huwelijk en zijn complicaties, het regeren door Mary in het binnenland terwijl Willem in het buitenland oorlog voerde, de conflicten tussen protestanten en katholieken, Willems verovertochten in Vlaanderen als leider van de internationale coalitie tegen Lodewijk XIV, de dood van de nog jonge Mary en de heimwee naar Nederland van weduwnaar Willem.

BarokOpera Amsterdam heeft de muziek van Purcell omarmd. Met uitstapjes naar Händel, Mozart of Offenbach blijft de muziek van Purcell aan de basis van het gezelschap staan. Speciaal voor dit jubileum brengen de vier zangers en negen barokinstrumentalisten pareltjes uit het oeuvre van de Britse hofcomponist die je in hart raken. De geestige en verbindende dialogen zijn geïnspireerd op historische correspondentie en geschriften en geven een inkijkje in het bijzondere en het alledaagse van het leven van dit bijzondere paar.

Recensies

Operamagazine
"...een nieuwe semi-opera uit Purcells oeuvre gedistilleerd. In mijn ogen een geniaal staaltje werk"

Bachtracks
"Overall, this production of the story of William and Mary was simply and happily enjoyable on all fronts."

Credits

van Purcell
met BarokOpera Amsterdam

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie