vr 13 dec - za 14 dec

Guilty until proven

Orkater | Sir Duke
13 dec
-
14 dec
 • vr 13 dec
  20:15 - 21:45
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • za 14 dec
  20:15 - 21:45
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2

Wie bepaalt wanneer iemand schuldig is? De publieke opinie, de media, de rechter of laat je je leiden door je eigen perspectief? En wat maakt schuldig, de trekker overhalen of de kogels laten slingeren?

Na afloop van een schoolfeest wordt in een gymzaal een lijk gevonden. In moordend tempo worden de onderlinge verhoudingen tussen de aanwezigen op scherp gezet. Wie kan voor het ochtendlicht zijn onschuld bewijzen of zich van zijn schuld ontdoen?

Nita Kersten, Esther Duysker, Gery Mendes, Dionne Verwey en Francesca Pichel zijn Orkater/Sir Duke. Zij hebben een eigenzinnige kijk op actuele thema's en zijn op zoek naar nieuwe perspectieven. De rijke sound van pop, soul, hiphop en funk klinkt door in hun muziek.

In Guilty until proven confronteert Orkater/Sir Duke met bewuste en onbewuste vooroordelen en verwachtingspatronen. Het muziektheatercollectief maakt een eigentijdse whodunnit, geïnspireerd op de klassieker Murder on the Oriënt Express van Agatha Christie.

De suspense wordt opgevoerd door vervreemdende soundscapes, waarin Noord- en West-Afrikaanse en klassieke muziek elkaar ontmoeten. Orkater/Sir Duke pint je vast op je stoel in een beeldende voorstelling waarin rewind, fast forward en skip intro het tempo bepalen.

Een Hollandse whodunnit

Onderdeel van:
Serie 4

Credits

regie Nita Kersten
concept en tekst Orkater/Sir Duke
dramaturgie Esther Duysker
spel en muziek Gery Mendes, Francesca Pichel, Dionne Verwey, Patsy Kroonenberg en Abdelkarim el Baz
compositie Francesca Pichel, Gery Mendes
muzikale leiding Gery Mendes
choreografie Dionne Verwey

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie