Seks(e)(n)

De KOE | mugmetdegoudentand
12 dec
20:15
  • do 12 dec
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

In 1809 schreef Goethe zijn Die Wahlverwandtschaften. Een soort negentiende-eeuws Temptation Island, waarin hij vier personages neerplant op een landgoed en hun reacties observeert. Volgen zij hun driften en passies of blijven ze rationeel? Nu is er een nieuwe Wahlverwandtschaften, in een heel nieuwe omgeving, waarin de natuur op een tweede plaats is komen te staan. Loopt dat net zo catastrofaal af?

De KOE en theatermaakster Lineke Rijxman van mugmetdegoudentand beginnen aan een nieuw experiment: samen schrijven ze een nieuwe Wahlverwandtschaften. Opnieuw twee vrouwen, twee mannen en een landgoed. Maar een onvergelijkbaar klimaat. In Goethes tijd was de natuur – en haar wetten – nog een ruimte zonder mensen: wij waren afhankelijk van haar, maar zij niet van ons. Anno 2019 is de natuur door ons toedoen zo veranderd, in zekere zin zo met ons verbonden, dat zij schudt en beeft en lichtgeraakt is, en haar onvoorspelbaarheid kwijt is.

 

Hoe vergaat het de twee koppels in een tijd waarin we de natuur niet langer de schuld kunnen geven aan alles waarvan we altijd dachten dat het nu eenmaal onze natuur was: onze driften, onze verlangens? Weer catastrofaal? Of catastrofaler?

Seks(e)(n) is gebaseerd op Goethes Die Wahlverwandtschaften. Een soort negentiende-eeuws Temptation Island

Onderdeel van:
Serie 3

Credits

van en met Lineke Rijxman, Natali Broods, Willem de Wolf en Peter Van den Eede
gebaseerd op de ideeën van Die Wahlverwandtschaften van Johann Wolfgang Goethe
decor, licht en geluid Bram De Vreese en Shane Van Laer

 

Een co-productie van de KOE en mugmetdegoudentand

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie