wo 4 dec - 20:15 - 21:45

Er zal iemand komen

Noord Nederlands Toneel | Firma Ducks
4 dec
20:15 - 21:45
  • wo 4 dec
    20:15 - 21:45
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Twee geliefden kopen een afgelegen huis aan een fjord om ‘samen alleen’ te zijn. Daar aangekomen wordt de spanning onverteerbaar als ze vermoeden dat er iemand zal komen die hun alleen-zijn zal verstoren. Als woorden tekortschieten, kunnen de man en vrouw zich uitsluitend nog op een fysieke manier uitdrukken. De hallucinerende, soms gewelddadige, herhalende beweging die regisseur Liliane Brakema aan de tekst toevoegt, drukt op een intense manier uit wat de personages niet met woorden kunnen zeggen.

Er Zal Iemand Komen is geen gewone voorstelling, maar de uitkomst van een theatraal onderzoek dat gestart is in Groningen. Onder de naam NNT Raw geeft het Noord Nederlands Toneel talentvolle makers de ruimte en tijd om te experimenteren. Regisseur Liliane Brakema zocht en vond door te werken met acteurs en dansers naar een manier om te laten voelen, wat niet gezegd wordt in de tekst vol ongrijpbare stiltes. Waar zijn de twee geliefden bang voor?

Het resultaat is een intieme voorstelling, een combinatie van toneeltekst en beweging, die de toeschouwer recht in het hart raakt.

“In de voorstelling zie je een zoektocht naar intimiteit van mensen die werkelijk geen idee hebben hoe ze die moeten vinden. Een gevoel van kwetsbaarheid en geweld gaan hierbij hand in hand.” (regisseur Liliane Brakema)

Een poëtische thriller over elkaar vinden, en elkaar kwijtraken.

Onderdeel van:
Serie 1 - uitverkocht

Ga jij naar de voorstelling Er zal iemand komen? Luister op de fiets of in de auto naar het theater de INLEIDING VOOR ONDERWEG-podcast. Download hem hier, of speel hem af in je favoriete podcast-app: itunes, stitcher of soundcloud.

Recensies

Dagblad van het Noorden ★★★★

"De jonge theatermaker Liliane Brakema levert met deze voorstelling bij NNT een overtuigend visitekaartje af. Ze maakt de kale tekst van de Noorse schrijver Jon Fosse ijzingwekkend spannend en brengt de voorstelling tot een pijnlijk hoogtepunt in een keiharde fysieke confrontatie."

Credits

Liliane Brakema Regisseur Jon Fosse Auteur Wendell Jaspers, Bram van der Heijden, Joost Bolt spel Bauke Moerman Muzikale leiding Hendrik Walther Scenograaf Sabine Okrouhlik Kostuum ontwerp Cecile Brommer Dramaturgisch advies Giulio D'Anna Choreografieadvies

 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie