Henk Claassen
di 3 dec - 19:30 - 20:45

(.....) (12+)

Theater Artemis
3 dec
19:30 - 20:45
  • di 3 dec
    19:30 - 20:45
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel.

Een zwaar behaarde zanger zong lang geleden: "Is this the real life? Is this just fantasy?" Best een lekker nummer – maar waarom heeft hij nooit een helder antwoord gekregen? Waarom moeten wij iets snappen wat eigenlijk niet te begrijpen is? Als alles zo lekker duidelijk is, waarom voelen wij dan niets als we in onze armen knijpen?

De Volkskrant ★★★★★

Is het omdat iedereen maar denkt dat het leven normaal is, dat wij geen vragen mogen stellen? Ga je moeder maar pesten, als je niet tegen twijfel kan. Maar val ons niet lastig met je zekerheden. Wij denken wel na, wij twijfelen wel! Fuck it! Waarom moeten wij iets snappen, wat eigenlijk niet te begrijpen is? Overigens heeft dat hele nummer van Queen geen zak met onze voorstelling te maken. Het komt er niet eens in voor. Het is gewoon maar een voorbeeld. Of mag dat ook niet meer tegenwoordig? Ga je dan na afloop zeuren bij de kassa dat de promotekst niet klopte? Moet je lekker doen. Er klopt wel meer niet.

In de eerste 12+ voorstelling van Jetse voor Theater Artemis, De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen (2014), speelden introverte pubers die zich het liefst verschuilden achter de woorden van de ander. In (.....) staan drie jongeren een soort van zelfverzekerd op het podium. Een demonstratief bewijs van hun bestaan en hun (on)vermogen om cool te zijn.

Recensies

NRC ★★★★
"De nieuwe voorstelling van bejubeld jeugdtheatermaker Jetse Batelaan"

Theaterkrant
"Ouders, leraren, begeleiders van welk soort dan ook, neem al uw kinderen mee en bereid ze voor op het leven door een bezoek aan (.....)."

De Volkskrant ★★★★★
"Maar het allerknapste: naast filosofisch is (…..), ook gewoon ontzettend leuk."

Credits

regie Jetse Batelaan
spel Carola Bärtschiger, Elias de Bruyne, Willemijn Zevenhuijzen
muziek Les Trucs (Toben Piel, Charlotte Simon Decor Theun Mosk)
kostuums Eva Koopmans
dramaturgie Marcus Droß, Anna Wagner
regie-assistentie Janna Pinkser
coproductie Theater Artemis, Künstlerhaus Mousonturm, Ruhrtriënnale 2018-2020
fotograaf Jörg Baumann

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie