Een democratisch avond voor bijna iedereen

Het Zuidelijk Toneel | Stichting Nieuwe Helden | ARSENAAL/LAZARUS
3 dec
20:15
  • di 3 dec
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we de macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies?

Autoritaire leiders, algoritmes, loting, populisme en globalisering. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we de macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies? En hoe?

Een groeiend aantal Europese burgers heeft anti-establishment gevoelens, technologische ontwikkelingen beïnvloeden de manier waarop burgers betrokken zijn bij politieke processen en migratiestromen oefenen druk uit op debatten over grenzen en naties. Hoe zorgen we ervoor dat er mensen zijn die luisteren naar de velen die praten?

We nemen je mee in ons onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. We geven niet alleen een analyse maar zoeken ook actief naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Laat je inspireren!

Een democratische avond voor bijna iedereen is onderdeel van het project ‘In Search of Democracy 3.0’. Daarvoor maken Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel een reis door Europa. Samen met lokale partners doen we onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en oplossingen voor de toekomst. Een filmploeg maakt mini documentaires over lokale initiatieven op het gebied van democratie. Dit filmmateriaal laten we zien tijdens de liveshow. Is een nieuwe vorm van democratie denkbaar?

Piet Menu: “Democratie: een woord zo vaak gebruikt dat het zijn betekenis en waarde verliest. Een varkentje dat zich niet zo makkelijk laat wassen, maar wel een wasbeurt kan gebruiken. Laat ons samen een poging wagen.”

Onderdeel van:
Serie 4

Credits

Concept en regie Lucas De Man
Tekst Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Niels Kuiters en Jasper van den Berg
Spel Lucas De Man, Sarah Eisa, Niels Kuiters, Willy Thomas en Eva Meijering (in wisselende samenstelling)

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie