vr 7 feb - 19:30 - 22:00

Back to Oz (8+)

Het Filiaal Theatermakers | Stadsschouwburg Utrecht | K.O. Brass | Slagwerk Den Haag
7 feb
19:30 - 22:00
  • vr 7 feb
    19:30 - 22:00
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

De ideale wintervoorstelling, met Slagwerk Den Haag en K.O.Brass

Het Filiaal Theatermakers presenteert deze winter een unieke combinatie van live film, theater en muziek in één voorstelling. Met een nieuwe tekst gebaseerd op de boeken over Oz, een spetterende band, een cameraman op de vloer en een cast die moeiteloos schakelt tussen spel, zang en camerawerk. Kortom, origineel muziektheater waar je met meer hart, verstand en moed uit komt!

Als in de tv studio tijdens een uitzending van het weerbericht alles op hol slaat, belandt weervrouw Doortje (Naomi van der Linden), plotseling in de onvoorspelbare wereld van Oz. Met haar nieuwe vrienden Blik, Stro en Leeuw, gaat ze op zoek naar de GROTE OZ en trotseren ze de gevaren van de Gele Steenweg. Maar komt ze ooit nog terug?

Naomi van der Linden is een van de winnaars van de Piket Kunst Prijzen 2019


Verslag kidsreporters Mirthe & Carmen

"Hallo, wij zijn Mirthe (12) en Carmen (10). Wij zijn kidsreporters van Het Nationale Theater. Wij mochten deze voorstelling een review geven. Wij zijn op 20 december naar de eerste voorstelling gegaan (de première), wij hebben hier voor jullie wat vragen gesteld aan de bezoekers en natuurlijk zetten wij er in wat wij er zelf van vonden."

In de pauze:
- Aton (bezoeker): "Ik vind het tot dus ver leuk en ik vind het geluid en de muziek mooi."
- Anna (bezoeker): "Ik vind het leuk dat op het podium film wordt gemaakt en ik hoop een happy end."

Onze recensie over de voorstelling:
- Carmen: "Ik vond het een hele leuke voorstelling en heel uniek met de film op het podium. Er zit genoeg humor in. Echt een top voorstelling!"   
- Mirthe: "Ik vond de intro een beetje raar maar aan het einde snapte ik het. Ik vind dat er lekker veel spanning inzit en veel muziek, wat ik ook hoopte. Ik vind het ook superleuk hoe ze live/op het podium alles deden en vind dit ook heel mooi gedaan. Soms gebeurde er zoveel tegelijk dat het een beetje rommelig werd. Als ik een cijfer mocht geven dan gaf ik de voorstelling een dikke 8."

Zie hieronder de preview vlog van Mirthe & Carmen

Recensies

de Volkskrant ★★★★
"Vindingrijke Back to Oz kan bogen op geweldige acteursploeg."

Theaterkrant
"Back to Oz is feestelijk, hartverwarmend familietheater dat duidelijk door iedereen met bakken liefde is gemaakt."
(keuze van de criticus)

Scènes ★★★
"Prachtige muziek, uitzinnig spel, prachtige zang en fraaie live gefilmde animatie."
"Feestelijk totaaltheater dwingt respect af."

Credits

Regie Monique Corvers
Tekst Don Duyns
Acteurs Naomi van der Linden, Jaike Belfor, Maurits v.d. Berg, Ramses Graus, Sacha Muller, Henke Tuinstra, Eileen Graham, Barend van Daal
Slagwerk Den Haag: Ryoko Imai, Niels Meliefste, Joey Marijs / Lodewijk Bles
K.O. Brass Kobi Arditi (trombone), Romain Bly / Koen Smits (trompet), Randell Heye (trompet), Robert-Jan Looysen (hoorn), Patrick Votrian (tuba)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie