di 21 jan - 20:15 - 22:15

Para

KVS | Bruno Vanden Broecke
21 jan
20:15 - 22:15
  • di 21 jan
    20:15 - 22:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Negen jaar na hun internationaal bejubelde theaterhit Missie slaan auteur David Van Reybrouck (van de bestseller Congo), acteur en theatermaker Bruno Vanden Broecke en regisseur Raven Ruëll opnieuw de handen ineen. Na de missionaris in Missie laat David Van Reybrouck in deze monoloog de militair aan het woord. Hij dook daarvoor in een vergeten brok recente geschiedenis: de grootschalige Belgische militaire interventie in Somalië in 1992-1993.

Twee jaar lang doorploegde Van Reybrouck archieven en publicaties en interviewde hij paracommando’s die deelnamen aan deze missie, zowel officieren als gewone soldaten. Het resultaat is een voorstelling over het geknaag vanbinnen, over jongemannen die niet voorbereid waren op de opdracht die ze kregen.

Bruno Vanden Broecke won voor zijn rol in Para de Louis d'Or 2018 (de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol).

Recensies

Volkskrant ★★★★★
"Na het vorige succes van David Van Reybrouck waren de verwachtingen hooggespannen. Para maakt ze waar... Dit is het verhaal van zoveel internationale missies, in elk detail raak getroffen."

Nieuwsblad ★★★★
"Als geheel staat Para als een tank. Een stevigheid van smeedijzer, met de loop op de juiste emoties en burgerlijke plichten gericht. Raak."

Standaard ★★★★
"Bruno Vanden Broecke is de koning van de monoloog... Dit is niet zomaar een theaterstuk. Nee, het is een evenement van nationaal belang: een oefening in herinneren en empathie."

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie