Achttien

Het Zuidelijk Toneel
20 jan
20:15
  • ma 20 jan
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Je wordt achttien. Vanaf nu mag je alcohol drinken, autorijden en stemmen. Én je ouders hebben niets meer over je te zeggen. Tenminste, zo ziet het leven eruit voor een verse achttienjarige die in Nederland is geboren. Maar als je hier als vluchteling in je eentje naartoe bent gekomen, is de feestvreugde beperkter. Dan zijn er grofweg twee opties: erkenning of illegaliteit. In beide gevallen sta je er alleen voor.

De bescherming die je als minderjarig uitgeprocedeerde vluchteling hebt, stopt op de dag dat je 18 wordt. Je moet dan terugkeren naar het land van oorsprong of wegvluchten in de illegaliteit. Ook de legale vluchteling blijft in onzekerheid.

Geïnspireerd op de verhalen van jonge vluchtelingen, minder- én meerjarig, legaal én illegaal, maakt regisseur Bram Jansen samen met Bright O. Richards een voorstelling over de donkere kant van het 18e verjaardagsfeest van gevluchte jonge mensen in Europa.

Voor het derde jaar op rij werkt Het Zuidelijk Toneel in Brabant samen met New Dutch Connections om nieuwkomers in Nederland aan de hand van theater te helpen hun toekomstdromen te formuleren. De acteurs die meewerken aan deze voorstelling worden 13 weken lang workshopbegeleider om zo verhalen en ervaringen over 18 worden te verzamelen.

Piet Menu: "Het Zuidelijk Toneel verbindt zich met de wereld en laat je op verschillende momenten zien wat er aan de achterkant van onze samenleving, in het verborgene plaats vindt."

Onderdeel van:
Serie 3

Credits

regie Bram Jansen

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie