De Toverfluit (7+)

De Toneelmakerij | Silbersee
29 nov
19:30
  • vr 29 nov
    19:30
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Families genieten tijdens de donkere dagen van het sprookjesachtige verhaal van De Toverfluit: een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin, met zangers, acteurs en muzikanten. Kinderen maken samen met hun (groot)ouders kennis met deze avontuurlijke opera van Mozart, gegoten in een eigentijds jasje. Samen beleven ze de spannende avonturen van een echte ruimteprins en ruimteprinses.

Een magisch muziektheatersprookje voor de hele familie!

De Toverfluit
is een spannende, sprookjesachtige opera. Het is de allerbekendste ter wereld. De beroemde aria van de Koningin van de Nacht kent iedereen, zelfs als je nog nooit een opera hebt gezien. Of gehoord. In 1791 schreef Mozart de opera over de prins Tamino die met behulp van een mysterieuze toverfluit de prinses Pamina moet redden

Silbersee en De Toneelmakerij maken nu samen, speciaal voor iedereen vanaf 7 jaar, een nieuwe versie. Deze Toverfluit speelt zich af tegen de achtergrond van een intergalactische strijd tussen de Nacht en de Zon. De jonge astronaut Tamino stort neer met zijn raket in een vergeten deel van ons melkwegstelsel. Daar ontmoet hij de sterrenvanger Papageno. Samen gaan ze op avontuur om een prinses te redden. Ze slagen in hun missie en de astronaut valt als een blok voor de stoere prinses. En zij voor hem. Dus: ze leven nog lang en gelukkig, want zo gaat dat in sprookjes. Of toch niet helemaal?

Muziektheatergezelschap Silbersee en De Toneelmakerij bundelen de krachten voor een volstrekt eigentijdse versie van dit meesterwerk van Mozart waarin klassieke muziek, rap, dans en theater samenvloeientot een magisch muziektheatervoor de hele familie.

Credits

regie Paul Knieriem
muzikale leiding Romain Bischoff
libretto Daniël van Klaveren
compositie Wolfgang Amadeus Mozart & Genevieve Murphy
dramaturgie Paulien Geerlings
scenografie Morgana Machado Marques
kostuums Jorine van Beek
lichtontwerp Gé Wegman
geluidsontwerp Maurits van Thiel
met Nadia Amin, Viola Cheung, Genevieve Murphy, Arnout Lems, Carl Refos, Michaela Riener, Meneka Senn,Guus van der Steen, Georgi Sztojanov, Carlos de Vries

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie