Dagboek van een leeg bed

Toneelhuis Antwerpen
27 nov
20:15
  • wo 27 nov
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Mokhallad Rasem verzamelt al twintig jaar persoonlijke notities. Over zijn ervaringen tijdens de oorlogen in Irak, zijn doortocht via Duitsland naar België als asielzoeker en zijn leven als theatermaker. Samen vormen ze één lang spreekgedicht. Mokhallad Rasem nodigt je uit tot reflectie over het leven en hoe wij daarnaar kijken.

Mokhallad Rasem: “Ieder van ons heeft een dagboek in zijn hoofd: feiten en gebeurtenissen die ons tekenen, details die we ons herinneren, geuren, kleuren, angsten en andere gevoelens. Ik vertrek vanuit mijn eigen levensverhaal dat ik ophang aan bepaalde feiten sinds mijn geboorte in 1981 in Bagdad op het moment dat elders in de stad het alarm afgaat. Mijn verhaal is niet per se boeiender dan dat van andere mensen, maar het kan misschien toegang geven tot gedachten en gevoelens die universeel herkenbaar zijn. Ik heb me vaak als een vis gevoeld die aanspoelt op het strand en spartelt tot het tij weer binnenkomt… Verwacht geen documentair verhaal, verwacht geen commentaar op politieke situaties, maar een reis door de metaforen van de Arabische taal die mijn moedertaal is.”

Arabisch gesproken, Nederlands boventiteld.

Onderdeel van:
Wijkjury Den Haag

Recensies

De Standaard ★★★
"Dagboek van een leeg bed heeft aan die subtiele poëzie genoeg om te raken. ‘Hij zoekt tussen het puin van de geschiedenis naar iets dat glimt’, zegt Rasem bijvoorbeeld halverwege. ‘Hij’ is de angst die rondwaart in Irak, maar het zou evengoed de theatermaker zelf kunnen zijn. Met dit stuk levert hij een intimistisch kleinood af voor een wereld vol geweld."

Credits

van en met Mokhallad Rasem
productie Toneelhuis
met de steun van Casa Kafka Pictures - Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie