Terror

Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege e.a.
2 okt
-
3 okt
Data & tickets
 • ma 2 okt
  20:15
  Voorpremière
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
  Eindtijd 22:25
 • di 3 okt
  20:15
  Première
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
  Eindtijd 22:25

Een straaljagerpiloot staat terecht in dit stuk dat gegarandeerd voor 2 uur lang ademloze spanning zorgt. Is hij de redder van 70.000 mensen of moordenaar van 164 passagiers? Terror is een van de meest spannende en spraakmakende producties van de afgelopen jaren. In Duitsland heeft het stuk zo’n impact gehad dat de voorstelling live is uitgezonden op televisie.

De cast

Als een gekaapt vliegtuig recht op een vol stadion met 70.000 mensen afvliegt, staat het land voor een krankzinnig dilemma. Moet het vliegtuig, met 164 passagiers aan boord, uit de lucht worden geschoten, of mag je nooit de levens van onschuldige burgers opofferen om een veel grotere ramp te voorkomen? Eén straaljagerpiloot neemt het heft in eigen hand en haalt, zonder bevel, het passagierstoestel neer. Heeft hij daarmee eigenhandig de waarschijnlijke dood van duizenden, zo niet tienduizenden stadionbezoekers voorkomen, of waren er nog andere opties om hen te redden?

 

Schuldig of niet?

U hoort alle feiten, maar bij het verlaten van de zaal moet u uw keuze gemaakt hebben; schuldig of onschuldig. Elke voorstelling kan de uitkomst verschillen. En elke voorstelling zal er een na-programma zijn, over de invloed van de terreurdreiging op onze maatschappij, waarbij de vraag centraal staat hoever de overheid mag gaan in het beschermen van haar burgers en wat dit betekent voor onze privacy.

Credits

met Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege, Clairy Polak, Bob Schwarze, Khaldoun Alexander Elmecky en Kristen Denkers
regie Peter de Baan
oorspronkelijke teks Ferdinand von Schirach
vertaling Chiara Tissen

© Het Nationale Theater

powered by Peppered