Peachez

Toneelgroep Maastricht
21 nov
20:15 - 21:50
  • do 21 nov
    20:15 - 21:50
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Een professor op leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en in de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw, die zichzelf Sarah Peachez noemt. Er ontstaat een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende, gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen.

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in Peachez, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. De voorstelling vertelt het verhaal van Ilja Leonard Pfeijffers gelijknamige succesroman uit 2017 die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht met Peachez een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde.

Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez, en er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Franssen en Van de Wetering spelen met Peachez een intiem liefdesduet, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman. Sluysmans en Pfeijffer maakten afgelopen seizoen het door pers en publiek bejubelde Noem het maar liefde. Eerder werkten ze bij Toneelgroep Maastricht succesvol samen in De Advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

Van de makers van Noem het maar liefde.

Onderdeel van:
Boeken op de planken
Serie 3

Recensies

De Volkskrant ★★★★
‘Het meest romantische boek van het jaar’

De Standaard ★★★★
‘Cupido krijgt in Peachez een pak rammel met fluwelen'

Credits

Spel : Porgy Franssen, Maartje van de Wetering, Axl Peleman
Tekst : Ilja Leonard Pfeijffer
Bewerking en regie : Michel Sluysmans

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie