Rijgen

NTGent | Sarah Moeremans
20 nov
20:15
  • wo 20 nov
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

In Rijgen, gebaseerd op de befaamde klassieker over liefde en seksualiteit van Arthur Schnitzler, verleiden de performers elkaar op het toneel. Ze fantaseren over allerlei tragikomische liefdessituaties: vastgebonden (om eens iets nieuws te proberen), eenzaam surfend naar pornosites en in een orgie met het publiek. De dansers toveren een blos op je wangen.

OVER SARAH MOEREMANS & JOACHIM ROBBRECHT
Regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht maakten recent een serie voorstellingen waarin ze het theaterrepertoire en iconische volksverhalen als Bambi en Robin Hood bevroegen vanuit een hedendaags perspectief. In plaats van de klassiekers uit ons Westers cultureel archief slechts te herinterpreteren, breken ze die open en herschrijven ze.
Sarah studeerde beeldende kunst, acteren, regie en filosofie. Ze maakte furore met haar gezelschap Moeremans&sons en ontwikkelde voorstellingen bij gezelschappen als Orkater, NNT en Tg Oostpool. Haar werk wordt gekenmerkt door een sterke acteursregie, een liefde voor hedendaagse teksten, een combinatie van maatschappelijk engagement en gevoel voor ironie.
Joachim Robbrecht is schrijvend regisseur en belicht in zijn werk de donkere hoeken van de Nederlandse cultuur en Europese geschiedenis op satirische wijze. Oorlog, liefde, kolonialisme en migratie zijn belangrijk thema’s in zijn werk. Met Sarah werkt hij samen sinds ze samen regie studeerden in Amsterdam.

Credits

Regie Sarah Moeremans
Tekst Joachim Robbrecht
Met Ariane Van Vliet, Peter Seynaeve en Louis van der Waal

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie