di 19 nov - 20:15 - 22:05

Theatercollege Henk van Os

Kunst kan kapot
19 nov
20:15 - 22:05
  • di 19 nov
    20:15 - 22:05
    Exclusief in Den Haag
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Kunsthistoricus, meesterlijk verteller en oud-directeur van het Rijksmuseum Henk van Os geeft een college over vervalsingen en kopieën, restauraties, bombardementen, beschietingen en overstromingen, infraroodreflectografie en houtmonsters – kortom: over de meest uiteenlopende avonturen met kunstwerken als kwetsbare voorwerpen.

Exclusief in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag!

De avonturen van kunstwerken  

Kunstwerken zijn spullen, soms hele oude spullen. Grondige kennis van die spullen blijkt nodig om kunsthistorisch iets zinnigs over kunstwerken te kunnen zeggen, stelt Van Os. Dankzij dit vernieuwende inzicht van de afgelopen vijftig jaar zijn restauratoren en materieel onderzoekers voor kunsthistorici veel belangrijker geworden. In zijn theatercollege presenteert Henk van Os de meest spectaculaire resultaten die deze samenwerking oplevert.  

 
Henk van Os  

Henk van Os is de bekendste kunsthistoricus van Nederland. Van 1989 tot 1996 was Van Os directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, waar hij kunst toegankelijk maakte voor een breed publiek. Hij werd bij het grote publiek bekend als enthousiaste presentator van de televisieprogramma's Museumschatten en Beeldenstorm (1990 - 2006).   

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie