Drie Zusters

Urban Myth | Internationaal Theater Amsterdam
16 nov
20:15
  • za 16 nov
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Urban Myths versie van de Tsjechov-klassieker Drie Zusters is verrassend, grappig en fris. Voor het eerst in Nederland worden de zussen gespeeld door actrices van kleur. Diep in de provincie neemt het verlangen naar hun geboortestad Moskou hun leven volledig over. Ze vergeten zelfs bijna te leven in het hier en nu.

Onvervulde verlangens, grote verwachtingen en uitgesteld geluk
Drie Zusters is één van de mooiste stukken over onvervulde verlangens, grote verwachtingen en uitgesteld geluk. Ver weggestopt in de provincie verlangen drie zusters hopeloos naar Moskou, de stad waar ze vandaan komen. Hun hele leven draait hierom en al hun gesprekken gaan erover. Ze vergeten zelfs bijna te leven in het hier en nu…

Zwarte Tsjechov
Met Drie Zusters breekt Urban Myth vaste denkpatronen over theater en de moderne samenleving open. De wereldberoemde stukken van Anton Tsjechov zijn in de ogen van regisseur Koos Terpstra te lang gerekend tot een canon die voorbehouden bleef aan louter witte acteurs. Daarom kiest hij voor een volledig gemengde cast: alsof we een Drie Zusters zien in de context van een hedendaagse familie. De Tsjechov-tekst krijgt hierdoor een hele andere lading, je ziet het stuk met een nieuwe blik.

Urban Myth
Urban Myth geeft onvertelde verhalen een podium. Daarbij kiest Urban Myth voor nieuwe invalshoeken over onze gedeelde Nederlandse geschiedenis die aanzetten tot gezamenlijk nadenken over identiteit. Wie ben ik? Wie is de ander? Wie zijn wij samen? Urban Myth speelt, als vast theatergezelschap van Internationaal Theater Amsterdam, voorstellingen voor de grote zaal door het hele land. Als culturele organisatie maakt Urban Myth naast theatervoorstellingen ook eigenzinnige en diverse programma’s, variërend van talkshows tot kunstdiscipline-overstijgende samenwerkingen met musea.

Credits

Regie en bewerking Koos Terpstra
Met Nhung Dam, Nazanin Taheri, Sharlee Daantje e.a.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie