vr 15 nov - vr 31 jan

De tolk van Java

Met Benja Bruijning, Marie Louise Stheins en Martijn Apituley
15 nov
-
31 jan
 • vr 31 jan
  20:15 - 22:05
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • vr 15 nov
  20:15 - 22:05
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • za 16 nov
  20:15 - 22:05
  Première
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal

De tolk van Java brengt het ontroerende verhaal van de gelijknamige bestseller van Alfred Birney over de trauma’s van ons koloniale verleden naar het theater.

Bestseller van Alfred Birney

Het verhaal laat een tot nu toe onderbelicht perspectief zien: de trauma’s die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen aan hun verleden overhielden. Alan’s gezin en zijn jeugd worden bepaald door een tirannieke vader. Wanneer Alan zijn vaders vroegere dagboeken over zijn leven in Indië leest, beginnen zijn sarcasme en haat te wankelen. Is begrip mogelijk?

Inzicht in de koloniale geschiedenis

De tolk van Java is spannend, ontroerend en bij vlagen humoristisch. De voorstelling geeft inzicht in onze koloniale geschiedenis en het complexe mechanisme van hoe slachtoffers daders kunnen worden. Het ene moment vecht je met elkaar, om vervolgens lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wat voor gevolgen heeft dit voor een mens, zijn omgeving en het leven dat nog voor ze ligt?

Credits

regie Olivier Diepenhorst
naar de roman van Alfred Birney
Met Benja Bruijning, Marie Louise Stheins, Martijn Apituley, Denise Aznam e.a.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie