vr 31 jan - 20:15 - 22:05

De tolk van Java

Met Benja Bruijning, Marie Louise Stheins en Martijn Apituley
31 jan
20:15 - 22:05
  • vr 31 jan
    20:15 - 22:05
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

De tolk van Java is een ontroerend verhaal over de trauma’s van ons koloniale verleden. Het verhaal, naar de bestseller van Alfred Birney, laat een tot nu toe onderbelicht perspectief zien: de trauma’s die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen aan hun verleden overhielden.

Alan’s gezin en zijn jeugd worden bepaald door een tirannieke vader. Wanneer Alan zijn vaders vroegere dagboeken over zijn leven in Indië leest, beginnen zijn sarcasme en haat te wankelen. Is begrip mogelijk?

De tolk van Java is spannend, ontroerend en bij vlagen humoristisch. De voorstelling geeft inzicht in onze koloniale geschiedenis en het complexe mechanisme van hoe slachtoffers daders kunnen worden. Het ene moment vecht je met elkaar, om vervolgens lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wat voor gevolgen heeft dit voor een mens, zijn omgeving en het leven dat nog voor ze ligt?

Onderdeel van:
Boeken op de planken

Credits

regie Olivier Diepenhorst
naar de roman van Alfred Birney
Met Benja Bruijning, Marie Louise Stheins, Martijn Apituley, Denise Aznam e.a.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie