Zwijnenstal (8+)

Theater Sonnevanck | Nederlandse Reisopera
15 nov
19:30
  • vr 15 nov
    19:30
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Overal zingt het wonderbaarlijke verhaal rond van de vrolijke en glanzende dieren op de Beestenhoeve. Ze hebben hun boer verjaagd en doen nu alles zelf. Wat hebben ze geboft met De Admiraal, het enorme varken dat alle mensen te slim af is. Maar als De Admiraal steeds meer gaat lijken op de boer die ze hebben verjaagd, keert het tij.

Een topcast met o.a. Ilse Warringa en Rop Verheijen, die bekend zijn van De Luizenmoeder! 

Op een dag klopt een big aan de poort, Hagel heet hij. Hij komt een televisieprogramma maken over de Beestenhoeve. Nadat hij zeventien keer heeft gehoord hoe De Admiraal in de camera zingt over zijn succes, komt Hagel op een avond achter de stallen terecht. Daar fluistert een kip dat De Admiraal haar eieren heeft verkocht en zingt een paard een hartverscheurende aria over haar verdwenen geliefde.

Als op een dag De Admiraal in het Mensenhuis gaat slapen en steeds meer gaat lijken op de boer die ze hebben verjaagd, stelt Hagel de dieren een moeilijke vraag: Zijn ze nog altijd even gelukkig als in het begin? 'Ja', antwoorden ze. Maar waarom klinken hun liederen dan steeds droeviger? En hoe kan het dat hun boerderij weer is gaan lijken op de boerderij waartegen ze zich zo hadden verzet? Ze waren er toch zelf bij?

Zwijnenstal
is een muzikale, humoristische vertelling over recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt.

Een coproductie van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera.

Credits

tekst Marije Gubbels i.s.m. Ilse Warringa
regie Marije Gubbels
compositie muziek Thijs Borsten
spel & zang Freek den Hartogh, Rop Verheijen, Ilse Warringa en Whitney Sawyer
livemuziek Robbrecht Van Cauwenberghe en Frank Stukker
vormgeving Dieuweke van Reij en Sanne Oostervink
techniek Koen Kuipers en Tobias Matton

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie