Zwijnenstal (8+)

Theater Sonnevanck | Nederlandse Reisopera
15 nov
19:30
  • vr 15 nov
    19:30 - 20:45
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Een spannende muzikale komedie over de allerbeste boerderij, met de aller-gelukkigste dieren ter wereld.

Een topcast met o.a. Ilse Warringa en Rop Verheijen, die bekend zijn van De Luizenmoeder! 

Overal zingt het wonderbaarlijke verhaal rond over de gelukkige en altijd lachende dieren van de Dierenboerderij, die hun boer hebben verjaagd en nu alles zelf doen. Zingend werken ze op hun eigen land. Ze stellen hun eigen Regels op, beslissen alles samen en iedereen doet waar hij of zij het beste in is. Dus Knokker, het sterke paard, bouwt en sjouwt terwijl de slimme varkens Admiraal en Hagel heel belangrijke gesprekken voeren. Zonder De Mens is iedereen gelijk, toch?

Dan, opeens, verdwijnt Hagel. De Regels veranderen, zonder dat erover gestemd wordt. Waarom klinkt de muziek van de dieren steeds droeviger, ze zijn toch nog steeds eigen baas? En wie is dat onbekende schaap dat opeens verschijnt?

Zwijnenstal is een spannende, humoristische familievoorstelling met heel veel livemuziek. Over macht, recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt.
 

Recensies

De Volkskrant ★★★★★
"Zwijnenstal is muziektheater voor het hele gezin, zónder dat de boodschap verloren gaat. (...) niemand heeft nog een reden om niet te gaan."

NRC ★★★★
"Met haar bewerking van ‘Animal Farm’ toont Marije Gubbels hoe snel democratie kan omslaan naar totalitarisme. Rop Verheijen steelt de show als de verpersoonlijking van het kwaad."

Theaterkrant
"Met vier geweldige acteurs en twee muzikanten, die van Bach naar marsmuziek, van chanson naar country schakelen, maken Theater Sonnevanck en De Nederlandse Reisopera tijdloos muziektheater."
Keuze van de Criticus

Credits

Tekst & Regie Marije Gubbels
Spel & Zang Ilse Warringa, Rop Verheijen, Freek den Hartogh en Whitney Sawyer
Livemuziek Robbrecht Van Cauwenberghe en Frank Stukker
Compositie muziek Thijs Borsten
Vormgeving Dieuweke van Reij en Sanne Oostervink
Lichtontwerp Tim van ‘t Hof
Regieassistent Charlotte Ebbers
Zangcoach Christoph Mac-Carty
Decorbouw Wouter Elzinga
Techniek Koen Kuipers en Tobias Matton

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie