Zwart Water

Noord Nederlands Toneel | Toneelschuur Producties
12 nov
20:30
  • di 12 nov
    20:30 - 22:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Rijke jongeren en migrantenkinderen ontmoeten elkaar midden in de nacht bij het openluchtzwembad. Aan de waterkant ontstaan vriendschappen en liefdes. Twintig jaar later is de een minister of advocaat geworden, terwijl de ander achter de kassa van een supermarkt zit. Voor de een bleken dromen makkelijker te verwezenlijken dan voor de ander.

’s Nachts gaan ze stiekem zwemmen in het openluchtzwembad. Een groep rijke jongeren uit de chicste wijk van de stad en een groep tweede generatie migrantenkinderen uit de wijk vol kebabzaken en hoge flats. Maar hier ontmoeten ze elkaar en ontstaan er aan de waterkant vriendschappen en liefdes.

Twintig jaar later is de één minister van binnenlandse zaken of advocaat geworden, terwijl de ander achter de kassa van een supermarkt zit of een snackbar runt. Voor de één bleken dromen makkelijker te verwezenlijken dan voor de ander.

De voorstellingen van regisseur Eline Arbo gaan over het gevoel van jeugdig optimisme en idealisme, wanneer een betere wereld voor het grijpen lijkt te liggen. Ze verbeeldt telkens de utopie zo kleurrijk, relativerend en fris, dat je er zelf tussen wilt stappen.  

Zwart Water is de vierde voorstelling uit ons talentontwikkelingstraject NNT RAW. Theater vol risico. Dicht op de huid. Op zijn rauwst.

Credits

Regie Eline Arbo
Tekst Roland Schimmelpfennig
Met Felix Schellekens, Tim Linde, Isabelle Houdtzagers e.a.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie