vr 8 nov - 20:15 - 21:45

Het Nationale lied

Wunderbaum
8 nov
20:15 - 21:45
  • vr 8 nov
    20:15 - 21:45
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Wunderbaum stelt zich in Het nationale lied de vraag waarom mensen zich steeds meer aangetrokken voelen tot de muziek van eigen bodem. De muziek die ons verbindt en terugbrengt naar waar we vandaan komen. Zingt iedere lidstaat straks alleen nog zijn eigen lied? Het nationale lied is een spetterend singalong-spektakel, met vuige tophits en smaakvolle klassiekers. Smartlappen, volksliederen en nationale popsongs: alles komt aan bod.

Nederland o Nederland. De meeste dromen zijn bedrog. Maar dit is een nacht die je normaal alleen in films ziet.

Overal in Europa lijkt het idee van de natie aan populariteit te winnen. Wunderbaum stelt zich in Het nationale lied de vraag waarom mensen zich steeds meer aangetrokken voelen tot de muziek van eigen bodem. De muziek die ons verbindt en terugbrengt naar waar we vandaan komen. Zingt iedere lidstaat straks alleen nog zijn eigen lied?

Samen met de Rotterdamse koren: Koor op Zuid, Operakoor Ropera aan de Maas en Popkoor PuurZangEnzo scheert Wunderbaum in een spetterend singalong-spektakel langs vuige tophits en smaakvolle klassiekers. Smartlappen, volksliederen en nationale popsongs: alles komt aan bod.

Tenzij u onze muziek niet kent natuurlijk.

Onderdeel van:
Serie 4

Credits

Concept Wunderbaum, Marleen Scholten
Muziek Florentijn Boddendijk, Remco de Jong
Met Matijs Jansen, Fatah Ghedi, Marleen Scholten

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie