Life, oh life

Club Gewalt
8 jan
-
9 jan
 • wo 8 jan
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • do 9 jan
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2

De ijskappen smelten, de rijken worden rijker, dieren knagen in hokjes aan hun eigen tumoren, en nog plaatst de mens zichzelf boven alles. Het leven, wat moet je ermee? Hoe geef je betekenis en zin aan het leven als je vastloopt in een clusterfuck van idealen, mindful zijn, mindfulness consumeren via een app op je telefoon en dit etaleren op Instagram?

Des’ree zei het al: "Life, oh life, oh life, oh life, doo, doot doot doo."

CLUB GEWALT is gekaapt door de consumptiemaatschappij en there is no fucking way out. Dus gaat CLUB GEWALT erin. In een lifestyle opera probeert CLUB GEWALT het ultieme nirvana te bereiken met de dingen om hen heen. Mindfulness, maar dan met spullen. CLUB GEWALT wordt één met zijn Rituals douchegel, Fairphone, pannenkoekenplant, vintage koffietafeltje, Harari boekencollectie en gerecyclede Freitag rugzak. In een wellnesscenter bezingt CLUB GEWALT zijn eigendommen tot mantra’s, om zo de hiërarchie tussen zichzelf en de dingen op te heffen. Want Life, oh Life.

Over CLUB GEWALT

CLUB GEWALT is een muziektheatercollectief uit Rotterdam, bestaande uit zeven performers. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij de muziek altijd het uitgangspunt is. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial, creëren ze universums waar conventies uit verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: van apocalyptische clubavonden tot R&B-opera’s.

Mindfulness, maar dan met spullen. Een lifestyle-opera

Wat is 'De Coproducers'?

De Coproducers is een samenwerkingsverband van twaalf theaters. Jaarlijks ondersteunt De Coproducers twee nieuwe producties met een productiebijdrage en gegarandeerde speelbeurten. Life, oh Life | A Lifestyle Opera van Club Gewalt is dit seizoen een van die producties. Het Nationale Theater maakt ook deel uit van De Coproducers.

Waarom Club Gewalt? We vroegen het onze programmeurs

Miel van Teijlingen van Het Nationale Theater: “Club Gewalt is een groep mensen waar ik een beetje jaloers op ben. Onwijs getalenteerde, musicerende spelers, eigenzinnig, grappig en een enorm stoere club jonge mensen waar je eigenlijk stiekem bij wilt horen. Ga ze zien!”

Anna Bouwman van Zwolse theaters: “Ik zag op Festival Boulevard in Den Bosch de voorstelling Wir sind Amazone. Wat een power, creativiteit en lef! Een collectief om te volgen, ik ben er trots op hen in Zwolle te mogen verwelkomen en daag het publiek uit om op avontuur te gaan met deze mooie makers”.

Credits

concept, muziek en performance Annelinde Bruijs, Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Sanna Elon Vrij en Amir Vahidi
eindregie Mara van Vlijmen
dramaturgie Anne van de Wetering

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie