di 7 jan - 20:15 - 21:10

Pronk

Frascati Producties | Anoek Nuyens
7 jan
20:15 - 21:10
  • di 7 jan
    20:15 - 21:10
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Jan Pronk, bijna vijftig jaar actief in de (inter)nationale politiek, werd geroemd als links geweten maar ook omschreven als onvoorspelbaar. Zijn leven vormt een metafoor voor de ontwikkeling van de sociaaldemocratie in Nederland. Anoek Nuyens grijpt haar grote voorbeeld Pronk aan om hardop na te denken. Pronk is een intellectueel pamflet over idealisme, politiek en visionair luisteren.

Wat hebben oud-politicus Jan Pronk en theatermaker/schrijver Anoek Nuyens met elkaar gemeen? Aan de hand van gesprekken met de oud-politicus probeert Nuyens haar plaats te bepalen. Hoe houdt een mens vandaag de dag overzicht? Hoe is het om ergens voor te gaan staan? Wat is er nog over van het linkse verhaal? En vooral: waar ligt de hoop?

Over Anoek Nuyens

Schrijver en theatermaker Anoek Nuyens (Nederland, 1984) maakt sociaal bewogen, documentair theater met als onderliggende vraag: hoe kan het theater bijdragen aan nieuwe, hoopvolle verhalen? Haar werk strekt zich uit van politiek tot wetenschap, van feit tot fictie, van theater tot krant en internet.

Met Hulp (Frascati Producties 2015), een journalistiek theaterproject over ontwikkelingssamenwerking, toerde zij langs theaters, ngo’s en (politieke) congressen. Samen met Rebekka de Wit maakte zij Tenzij je een beter plan hebt (Frascati Producties & De Nwe Tijd/De Coproducers, 2017), over een wereld waar de mens niet meer de maat der dingen is. In reactie hierop vroeg Milieudefensie Nuyens en De Wit mee te werken aan een rechtszaak die de organisatie onlangs aanspande tegen Shell. In een serie ‘pre-enactments’ zullen zij de meest prangende kwesties en ethische dilemma’s van deze nu al historische klimaatzaak aan de orde stellen.

Een portret van het leven en werk van Jan Pronk
Onderdeel van:
Serie 1 - uitverkocht

Credits

van en met Anoek Nuyens
eindregie Erik Whien
met medewerking van Jan Pronk
dramaturgie Marjolein van Heemstra
vormgeving Julian Maiwald
foto Kick Smeets

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie