di 7 jan - 20:15

Pronk

Frascati Producties | Anoek Nuyens
7 jan
20:15
  • di 7 jan
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Jan Pronk – bijna vijftig jaar actief in de (inter)nationale politiek, geroemd als links geweten maar ook omschreven als onvoorspelbaar. Hij was ook een idealist die de macht niet schuwt. Zijn leven vormt een metafoor voor de ontwikkeling van de sociaaldemocratie in Nederland. In samenwerking met Jan Pronk maakt schrijver en theatermaker Anoek Nuyens een portret over zijn leven en werk.

Aan de hand van gesprekken en interviews en haar eigen linkse jeugd in Amsterdam kijkt Anoek Nuyens terug, maar ook vooruit. Wat is er nog over van het linkse verhaal? Is er vandaag de dag nog ruimte voor radicaal idealisme?

Over Anoek Nuyens

Schrijver en theatermaker Anoek Nuyens (Nederland, 1984) maakt sociaal bewogen, documentair theater met als onderliggende vraag: hoe kan het theater bijdragen aan nieuwe, hoopvolle verhalen? Haar werk strekt zich uit van politiek tot wetenschap, van feit tot fictie, van theater tot krant en internet.

Met Hulp (Frascati Producties 2015), een journalistiek theaterproject over ontwikkelingssamenwerking, toerde zij langs theaters, ngo’s en (politieke) congressen. Samen met Rebekka de Wit maakte zij Tenzij je een beter plan hebt (Frascati Producties & De Nwe Tijd/De Coproducers, 2017), over een wereld waar de mens niet meer de maat der dingen is. In reactie hierop vroeg Milieudefensie Nuyens en De Wit mee te werken aan een rechtszaak die de organisatie onlangs aanspande tegen Shell. In een serie ‘pre-enactments’ zullen zij de meest prangende kwesties en ethische dilemma’s van deze nu al historische klimaatzaak aan de orde stellen.

Een portret van het leven en werk van Jan Pronk
Onderdeel van:
Serie 1 - uitverkocht

Credits

van en met Anoek Nuyens
eindregie Erik Whien
met medewerking van Jan Pronk
dramaturgie Marjolein van Heemstra
vormgeving Julian Maiwald
foto Kick Smeets

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie