Decemberdagen

Rudolphi Producties, Bijlmer Parktheater, Jette Derlagen
8 nov
-
9 nov
 • vr 8 nov
  20:15 - 21:25
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • za 9 nov
  20:15 - 21:25
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2

Een moeder en haar twee dochters treffen elkaar om nog één keer kerst te vieren in het ouderlijk huis. Als vanouds is er kerstbrood uit Suriname en is het huis feestelijk verlicht. Maar dan vindt langzaam maar zeker de waarheid haar weg naar de oppervlakte. Gebeurtenissen uit het verleden hebben niet alleen hun geboorteland verdeeld, maar hebben ook in dit kleine gezin hun sporen achtergelaten.

In Decemberdagen treffen een moeder en haar twee volwassen dochters elkaar om nog één keer samen kerst te vieren in het ouderlijk huis. Als vanouds is er kerstbrood uit Suriname en is het huis feestelijk verlicht. Toch is alles anders; vader is er niet meer en moeder staat op het punt om te verhuizen.

In een schijnbaar vrolijke en ontspannen ontmoeting verdwijnen hun mooie herinneringen in dozen en naarmate de feestdagen dichterbij komen, vindt de waarheid zijn weg naar boven. Gebeurtenissen uit het verleden hebben niet alleen hun geboorteland verdeeld, maar hebben ook sporen achtergelaten in dit kleine gezin.

In Decemberdagen zijn wrok en loyaliteit met elkaar in conflict. Is hun liefde als fundament sterk genoeg?

Decemberdagen op Oerol

Recensies

★★★★ NRC
"In Decemberdagen staat de band tussen een moeder en haar dochters onder druk, als geheimen boven tafel komen. Auteur Esther Duysker laat gemoedelijkheid en spanning elkaar knap afwisselen."

★★★ Volkskrant
"Met hun warme, swingende spel maken de actrices er in Decemberdagen een charmant en roerend feestje van."

Theaterkrant
"Regisseur Jette Derlagen slaagt erin steeds te balanceren tussen de warmte die de drie vrouwen voor elkaar en hun gedeelde herinneringen voelen, en de pijn die hieraan verbonden zit."

Parool
"Hoewel de voorstelling gaat over verlies, zorgen het luchtige en soms hilarische spel van met name Kamperveen en de snelle dialogen van Esther Duysker ervoor dat de voorstelling nergens zwaar aanvoelt."

Dagblad van het Noorden
"een geheim dat in een prettig tempo en met een ongeforceerde flashback wordt ontrafeld"

Credits

tekst Esther Duysker
regie Jette Derlagen
spel Helen Kamperveen, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Noah Blindenburg
muziekcompositie Jan van Eerd
scènefoto's Oerol Ben van Duin

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie