vr 19 jun - za 20 jun

Dangerous Liaisons

Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.
19 jun
-
20 jun
 • vr 19 jun
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • za 20 jun
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal

Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken in de toneelbewerking van Les liaisons dangereuses. Als graaf Valmont en markiezin de Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. Ze delen het podium met niemand minder dan Marisa van Eyle, Sander Plukaard, Hanna van Vliet en Judith Noyons.

De achttiende-eeuwse brievenroman Les liaisons dangereuses werd door de verfilming in 1988 wereldberoemd. Deze toneelbewerking is eigentijds, rauw en geestig. Verwacht geen protserige kostuums, maar laat je prikkelen door de keuze om de acteurs dubbelrollen te laten spelen: man wordt vrouw en vrouw wordt man. Een zinderende theateravond over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

Een cast om van te watertanden, een script om van te duizelen, een regie om nooit te vergeten: Dangerous Liaisons is de toneelsensatie van dit theaterseizoen. Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken, het is voor hen een droom die uitkomt. Als graaf Valmont en markiezin de Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. Ze delen het podium met Marisa van Eyle, Sander Plukaard, Hanna van Vliet en Judith Noyons.

De 18de -eeuwse brievenroman werd door de verfilming in 1988 wereldberoemd. Deze toneelbewerking is eigentijds, rauw en geestig. Verwacht dus geen protserige kostuums, maar laat je prikkelen door de keuze om de acteurs dubbelrollen te laten spelen: man wordt vrouw en vrouw wordt man. Dat levert een energieke machtsstrijd tussen de seksen op die de voorstelling een actuele lading geeft, want hoe kan je elkaar nog verleiden in tijden van #MeToo? Een zinderende theateravond over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

De cast bestaat uit Tjitske Reidinga (Single Camping, Gooische Vrouwen), Mark Rietman (The Nation, Amadeus), Marisa van Eyle (Lulu, In de ban van Broadway), Sander Plukaard (Kosmopolis, Amadeus), Hanna van Vliet (Fiddler on the Roof, De Tweeling) en Judith Noyons (Revoltuins, Don Carlos). De regie is in handen van Nina Spijkers (Het temmen van de feeks, Minis Plus).

De cast

Mark Rietman

Acteur

Credits

van Marcel Otten
naar Christopher Hampton / Pierre Choderlos de Laclos / Heiner Müller
regie Nina Spijkers
met Tjitske Reidinga, Mark Rietman, Marisa van Eyle, Sander Plukaard, Hanna van Vliet en Judith Noyons
 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie