zo 14 jun - 15:00

De geheime tuin (7+)

Toneelgroep Maastricht
14 jun
15:00
  • zo 14 jun
    15:00
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Brutale, spannende en swingende familievoorstelling

Het weesmeisje Mary verveelt zich een ongeluk in het grote huis van haar verdrietige oom. Ze mag niets en daar wordt ze niet vrolijker van. Maar Mary is nieuwsgierig en stronteigenwijs. Ze gaat op pad in het huis en de tuinen. Ze ontdekt een ommuurde tuin, waarvan de deur op slot zit. Ook in het huis ontdekt ze mysterieuze dingen. Ze blijkt allesbehalve alleen te zijn. Naar het boek van Frances Hodgson Burnett.

Artistiek leider Servé Hermans regisseert de muzikale familievoorstelling De geheime tuin naar het klassieke kinderboek van Frances Hodgson Burnett uit 1911. Actrice Joke Emmers speelt de hoofdrol en deelt het podium met o.a. Michel Sluysmans en Louis van Beek. De muziek van Ron Reuman, Roeland Vandemoortele en Axl Peleman zorgt voor de nodige rock ’n roll.

 

Het klassieke kinderboek wordt bewerkt door Jibbe Willems. Servé Hermans regisseerde in 2011 bij NTGent de succesvolle kindervoorstelling Hans & Grietje. De Vlaamse actrice Joke Emmers is vaste gast bij Toneelgroep Maastricht. Ze speelde eerder o.a. in Waar het vlakke land gaat plooien, Eyes wide shut en La Superba.

Credits

Spel : Joke Emmers, Michel Sluysmans, Louis van Beek e.a.
Tekst : Frances Hodgson Burnett
Bewerking : Jibbe Willems
Regie : Servé Hermans

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie