di 9 jun - 20:15

Theatercollege Rutger Bregman

Waarom de meeste mensen deugen
9 jun
20:15
  • di 9 jun
    20:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Dit is een avond over een radicaal idee. Een idee waar machthebbers al eeuwen bang voor zijn. Waar religies en ideologieën zich tegen hebben gekeerd, media maar weinig over berichten en de geschiedenis één lange ontkenning van lijkt. Het idee: de meeste mensen deugen. Dat toont Rutger Bregman aan in dit Correspondent College, gebaseerd op zijn nieuwe boek.

Met overdonderend bewijs en verrassende verhalen uit de geschiedenis, psychologie, biologie en economie, laat Bregman zien dat mensen niet geneigd zijn tot het slechte, maar juist tot het goede.

Rutger Bregman

Rutger Bregman is historicus. Zijn bestseller Gratis geld voor iedereen verscheen in 32 landen. In september publiceerde hij De meeste mensen deugen bij De Correspondent.

Na deze avond weet je dat de wereld radicaal kan veranderen en kijk je voor altijd anders naar het nieuws, de politiek, en de wereld om je heen.

Credits

Dit is een programma van het Haagsch College en De Correspondent

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie