za 28 mrt - 14:00 - 15:15

Juffenballet (6+)

BonteHond | Maas theater en dans
28 mrt
14:00 - 15:15
  • za 28 mrt
    14:00 - 15:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Over het geheime leven achter het schoolbord


In Juffenballet blijkt de koffiekamer een portal naar een andere wereld. In de maneschijn ontmoet een stel juffen elkaar op een open plek in het bos. Ze gebruiken het huiswerk om een fikkie te stoken, dansen wild en uit de maat, en brouwen mengsels en geniepige plannetjes om de schooldirectrice van de troon te stoten. Kan de nieuwe juf de boel redden?

Gooi Harry Potter, de heksen van Roald Dahl, Superjuffie en De Luizenmoeder op een hoop en je hebt Juffenballet. Een bokkig avonturenverhaal voor 6+ waarin het klaslokaal net zo makkelijk een wild bos kan zijn. Waarin juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien. Een voorstelling voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een zielig liedje.

Aansluitend aan de voorstelling: vrij dansen in de foyer!
Dans je eigen juffenballet in de foyer. Na afloop van de voorstelling word je door de juffen uit de voorstelling uitgenodigd op de dansvloer. Lekker dansen is het devies! Van ballet tot salsa, tot Afrikaans en hiphop. Maar ook eigenwijze stijlen zoals lui dansen, vals dansen of waterdansen worden aangemoedigd door de juffen.

Recensies

René Geerlings (concept en regie):
“Als je 6 jaar bent, draait de wereld vooral om jezelf. Je vraagt je weinig af over het leven van anderen. Vooral als ze volwassen zijn. Juffenballet geeft een fantasievolle inkijk in de wereld achter het schoolbord. Het leven van de juf is tegenwoordig al lang geen sprookje meer. Hoog tijd dus voor een gul en wild avontuur rondom deze voor iedereen “o zo belangrijke” figuur. Ook vind ik het belangrijk om de kracht van verbeelding te laten zien in een tijd van marktwerking en prestatiedruk.“


Moniek Merkx (tekst):
“Het leek me goed om de school als een soort sprookjesachtig koninkrijk te zien, waar de juffen strijden om aandacht en macht. Op de school Zonderland zijn de juffen meer bezig met eigenbelang en ruzie maken, dan met de kinderen goed lesgeven. Ik heb er plezier in om een spannend Harry Potter-meets-Shakespeare spel te schrijven en hoe dan ook de kinderen te laten winnen.”

Credits

Regie René Geerlings
Tekst Moniek Merkx
Spel en dans: Manon Nieuweboer, Serano Pinas, Isabella Houdtzagers, Roosmarijn Luyten, Sabrina NaberMacnack, Luuk Weers, Yulia Kalinchenko (dans) en Katarzyna Sitarz (dans).

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie