vr 1 nov - 20:15 - 22:25

Wie is bang

NTGent | Theaterproductiehuis Zeelandia
1 nov
20:15 - 22:25
  • vr 1 nov
    20:15 - 22:25
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Een ouder acteurskoppel heeft een probleem: niemand komt meer naar hun voorstellingen. Alleen die ene klassieker, waarin ze elkaar avond na avond de huid volschelden, blijft publiek trekken. Maar dan krijgen ze een subsidie, op voorwaarde dat er wat multicultureel volk in hun voorstellingen voorkomt. De eerste ontmoeting zet meteen de onderhuidse verhoudingen op scherp. Deze nieuwe voorstelling is geschreven door Tom Lanoye.

Een ouder acteurskoppel – gespeeld door Els Dottermans en Han Kerckhoffs, die ook in het echte leven een stel zijn – maakt de balans op van hun liefde voor elkaar en voor het vak. Terend op hun bekendheid willen ze goed geld verdienen met een populaire repertoireklassieker over een scheldend en drankzuchtig koppel intellectuelen. Hun andere ensceneringen floppen. Alleen de scheldklassieker blijft volk lokken. Avond na avond zijn ze veroordeeld om tegenover elkaar te staan in steeds dezelfde rol.

Enkel hun tegenspelers veranderen regelmatig: twee jongere acteurs die na een tijdje, net als hun voorgangers, met slaande deuren vertrekken. Maar dan snelt Vadertje Staat te hulp. De nieuwe acteurs ontvangen een cultureel-sociale toelage op voorwaarde dat ze een buitenlandse afkomst en liefst ook een kleurtje hebben. De eerste kennismaking zet meteen alle onderhuidse conflicten op scherp…

Recensies

De Volkskrant ★★★★

"Tom Lanoye keert Who’s Afraid binnenstebuiten tot een genadeloos goede voorstelling."

NRC ★★★★

"Lanoye’s bewerking van ‘Who’s Afraid of Virginia Woolf?’ is confronterend en vol lef."

De Standaard ★★★★

"Met ‘Wie is bang’ schreef Tom Lanoye geen bewerking van Edward Albee’s scheldkomedie, maar een volledig nieuw stuk. Dat levert acteervuurwerk op in handen van Els Dottermans en Han Kerckhoffs."

Credits

Regie Koen de Sutter
Tekst Tom Lanoye
Met Els Dottermans, Han Kerckhoffs, Dilan Yurdakul e.a.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie