Ruimtevlucht (8+)

Het Houten Huis | Holland Opera
23 okt
14:00
  • wo 23 okt
    14:00
    Festival De Betovering
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Een wonderbaarlijke ruimtevlucht. De elite, het beloofde volk dat de beschaving moet redden. Een beeldende voorstelling vol livemuziek, zang en dans over de "verstekeling" die je onherroepelijk met je meedraagt.

Een ruimteschip vertrekt naar een beter leven. Mensen en andere dieren dringen om binnen te komen, maar de selectie is streng. Alleen het beste van het beste mag aan boord. Het helderziende meisje en de geleerde giraf hebben tickets weten te bemachtigen. Maar dan blijkt er ook een verstekeling mee te reizen...

TEN, NINE, EIGHT, SEVEN... (verdiepend programma)

Ook vanuit de foyer vertrekt er een ruimteschip naar een beter leven. Het Houten Huis selecteert kinderen en volwassenen om mee te denken over wie er wel en niet mee mag en hoe die nieuwe, betere wereld eruit moet komen te zien. Wie bepaalt er de regels? Is er ruimte voor ieders eigenschappen? En wat betekent "beter" dan eigenlijk?

Kom een beetje eerder naar het theater en snuffel rond in een echt ruimteschip. Maak een vlucht door je eigen gedachten en plant je persoonlijke vlag op de beste plek op deze nieuwe planeet.

Dit is onderdeel van Festival De Betovering 

Recensies

Over eerdere voorstellingen van Het Houten Huis
NRC ★★★★
" De poëtische gelaagdheid van Het Houten Huis is zeldzaam. Dit jonge gezelschap ontwikkelde een wonderschone visuele theaterstijl." 

Theaterkrant ★★★★ 
" Met alle tekstuele, visuele en muzikale vondsten onderstreept Holland Opera opnieuw dat het kan: opera met humor en diepgang maken voor jong en oud."

Credits

concept & regie Elien van den Hoek
muzikale compositie Martin Franke, Niek Idelenburg
spel, muziek & zang Martin Franke, Niek Idelenburg, Björk Níelsdóttir
spel & dans Bilal Bachir, Phoenix Chase-Meares, Rochelle Deekman, Nick Deroo, Gerben de Jong, Annet de Ruiter, Zoë Schollee, Martijn Schrier, Art Srisayam, Amber Veltman

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie